Bezobalovo je bezobalový obchod, ktorý ponúka potraviny na váhu, čapovanú drogériu, prírodnú lokálnu kozmetiku a ekologické doplnky s súlade zero waste.
Veronika Hupková je zakladateľkou slovenskej značky prírodnej kozmetiky Herbs by Hupka, ktorú už viac ako rok nájdete v našej ponuke. Za tento čas si jej produkty našli u nás mnoho spokojných stálych zákazníkov a z nás sa stali kamarátky. Veronika je ener
Pravdepodobne je načase priznať si to pred sebou samými, chladnejšie dni sú za rohom. Nie je sa za čo hanbiť, ak vás chytá mierny pocit úzkosti z toho, že tma prichádza skôr, zakráda sa spoločne s hmlou, dažďom a celkovým sychravým počasím. Premýšľali sme
Najmä mladí ľudia (mileniáli a takzvaná generácia Y a Z) sa starajú o to, aby bolo minimalizovanie odpadu samozrejmosťou. Pozrime sa spolu na fakty, veci a udalosti, ktoré sa v spoločnosti menia rýchlosťou blesku. Z toho, čo bolo nedávno len trendy najmä
Každá sme iná, každá sme jedinečná. Dnešný článok začíname klišé vetou, ktorá presne vystihuje našu tému. Menštruáciu. Pozrieme sa bližšie na menštruáciu, ktorá je zhovievavá k našej Zemi, ktorá ju nezahlcuje miliónmi ton odpadu ročne. Udržateľná menštruá
Zubná pasta v prášku, zubná pasta v tabletách, bambusová zubná kefka to ani zďaleka nie sú všetky možnosti, ktoré dnes pod pojmom dentálna hygiena ekologicky rozumieme. Pripravili sme si pre vás súhrn možností, ktoré môžu posunúť vašu dentálnu rutinu prír
Dôvodov, prečo je prírodná kozmetika láskavejšou voľbou, by sme určite našli viac ako 10. Jej etický charakter v spojení s estetickým zovňajškom a pozitívnym vplyvom na naše zdravie z nej robia alternatívu, ktorú by mal vyskúšať každý. Sústredili sme
Vojto Artz patrí medzi popredných slovenských šéfkuchárov. Už pred rokmi sa začal zaujímať o varenie bez zbytočného odpadu, čo ho doviedlo k napísaniu knihy Do poslednej omrvinky. S Vojtom sme sa porozprávali o tom, ako sa dá nájsť správny smer k vareniu
Ruku na srdce, kto z nás niekedy nevyhodil polovicu avokáda, príliš tmavý banán alebo mäkkú mrkvu? Ak sa chcete inšpirovať a hľadáte nové spôsoby, ako urobiť uskladnenie potravín efektívnejšie, nech sa páči. Ste na správnom mieste a pozývame vás čítať ďal
Plytvanie potravinami a odpad z jedla, respektíve food waste, je pre nás a našu planétu oveľa väčší problém, ako si často myslíme. Predstavte si, že v priemere každý z nás vyhodí pol kilogramu jedla denne. Keď si to spočítame, je to celkom dosť, však?
Nikdy sme doma nevarili a nepripravovali viac jedál ako práve v období pandémie. Zrazu máme veľa šupiek, odrezkov a zvyškov, ktoré nám zapáchajú v koši. Čo s tým? Účinným a zeleným riešením je efektívne kompostovanie. V minulom článku sme sa téme plyt