Faecalibacterium prausnitzii je jedna z najdôležitejších baktérií v čreve človeka. Nerozpráva sa o nej len preto, že nie je súčasťou žiadnych probiotík. Tu si prečítajte, aké výhody má, ak sa v tele nachádza v dostatočnom množstve: 1, Protizápalové vlastnosti: F. prausnitzii pomáha znižovať zápaly nielen v čreve, ale aj v iných častiach tela. 2, Udržiavanie funkcie črevnej bariéry: F. prausnitzii pomáha chrániť črevá pred škodlivými látkami a patogénmi. Robí to tak, že podporuje tvorbu špeciálnych bielkovín posilňujúcich tesnosť čreva. To je dôležité ako prevencia vzniku syndrómu deravého čreva a zníženie rizika systémového zápalu v čreve. 3, Zlepšenie imunitných reakcií a predchádzanie autoimunitným ochoreniam: F. prausnitzii pomáha udržiavať vyváženú imunitnú odpoveď v čreve ovplyvňovaním aktivity imunitných buniek tlmiacich zápaly. Toto pomáha predchádzať nadmerným imunitným reakciám, čím sa znižuje riziko autoimunitných ochorení a zápalových stavov. 4, Predchádzanie alergiám: F. prausnitzii môže pomôcť predchádzať alergickým reakciám reguláciou imunitných reakcií. Ľudia s alergiami mali znížené množstvo hladiny F. prausnitzii. Podporovaním rovnováhy medzi prozápalovými a protizápalovými imunitnými cestami môže F. prausnitzii pomôcť predchádzať rozvoju alergií. 5, Dlhovekosť: Zmeny v črevnej mikroflóre súvisiace s vekom sa podieľajú na procese starnutia a vzniku chorôb súvisiacich s vekom. Protizápalové a metabolické účinky F. prausnitzii môžu pomôcť zmierniť zápal súvisiaci s vekom, oxidačný stres a fungujúci metabolizmus, čím sa znižuje riziko chorôb súvisiacich s vekom, ako sú kardiovaskulárne choroby alebo aj neurodegeneratívne poruchy. 6, Dobrá nálada: Vzájomný vzťah medzi črevom a mozgom označujúci sa Os črevo - mozog hrá dôležitú úlohu pri regulácii nálady a duševného zdravia. Zmeny v zložení črevnej mikroflóry – vrátane znížených množstiev F. prausnitzii v čreve – môžu byť spojené s poruchami nálady, ako je depresia a úzkosť. Látky, ktoré vytvára F. prausnitzii ( butyrát ), môžu pomôcť regulovať hladiny neurotransmiterov (látok ovplyvňujúcich nervový systém, psychiku), znižovať zápaly nervov a podporovať neuroplasticitu mozgu. (neuroplasticita mozgu je schopnosť mozgu prispôsobovať sa prostrediu, učeniu, pamätaniu si. Je to schopnosť celého nervového systému sa meniť ) F. prausnitzii je pre naše zdravie veľmi dôležitá baktéria. Nutri-absob podľa štúdií zvýšil hladiny F. prausnitzii o 420%. A ak chcete mať výhody z toho, že sa dostatočne nachádza vo vašom čreve, môžete užívať toto: https://www.abczdravia.sk/p-426/nutri-absorb-30-kapsul https://www.abczdravia.sk/p-484/medved-natural-dobra-vlaknina-300g Zdravie nie je všetko, ale je to najdôležitejšie čo máme Andrej Medveď a jeho team www.andrejmedved.sk www.abczdravia.sk
Škroby sú ľuďmi vnímané najmä ako zdroj energie. Škroby sa rozkladajú enzýmami v tráviacom trakte na jednoduché cukry, ktoré sa vstrebávajú a slúžia ako zdroj energie. Existujú aj škroby, ktoré sa enzymaticky nevedia rozložiť na jednoduché cukry a neslúži
Napriek tomu, že kožné ochorenia postihujú čoraz viacej ľudí, mnohí ľudia stále nevedia, že to, čo sa deje na koži, má neraz (reps. takmer vždy) svoje korene aj v čreve. Dnes Vám ukážem, ako môže dianie v čreve negatívne vplývať na vznik žihľavky a priebe
Nadužívání antibiotik eskaluje v současnosti do té míry, že se vyvinuly rezistentní bakterie. Kanabidiol má silné antibakteriální a antimikrobiální účinky, a to nejen proti běžným bakteriím.
prejsť na článokPravdepodobne len málo koho, kto má vysoký krvný tlak napadne pri riešení svojho problému pozrieť sa do svojho čreva. Pritom by sa mal. Prečo? Lebo baktérie, ktoré osídľujú náš tráviaci trakt, cez svoj metabolizmus vplývajú nielen na imunitu, ale aj iné
Vlákniny sú látky, ktoré sa v tenkom čreve enzymaticky nerozkladajú a sú úplne alebo čiastočne fermentované baktériami v hrubom čreve. Jednou z charakteristických znakov vláknin je rozpustnosť vo vode. Vlákniny sa delia na: vo vode rozpustné a vo vode ner