Baklažán si postupne aj u nás, na Slovensku, našiel svojich stúpencov. Možno je to kvôli stúpajúcemu počtu vegetariánov a vegánov, možno kvôli jeho chuti. Či už je to tak, alebo tak, ak si ho chcete vypestovať doma, tak dnes sa dočítate ako.
Na baklažán sa často pozerá len ako na náhradu mäsa. Tým je mu však veľmi ukrivdené, pretože baklažán je veľmi chutný sám o sebe. Ak ste ho doteraz neskúsili, jeden si kúpte a presvedčte sa sami. Navyše konzumáciou baklažánu môžete získať veľa vitamínov,
prejsť na článokBaklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.
prejsť na článokVarenie – Recepty – Zelenina a ovocie Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán. Ingrediencie: 2 až 5 baklažánov podľa veľkosti 1 zväzok čerstvej bazalky 2 cibule 100 g hladkej bezlepkovej múky 3 konzervy krájaných parad
prejsť na článokEgreše – drobné, príjemne kyslasté ovocie s vynikajúcim vplyvom na zdravie človeka. Ako egreše sadiť a pestovať?
prejsť na článokPrečítajte si ako hlboko sadiť hrach, ako ho pestovať, a ďalšie praktické zaujímavosti o jednej z našich najvýznamnejších strukovín. Ako pestovať hrach – krok za krokom...
prejsť na článok