Na baklažán sa často pozerá len ako na náhradu mäsa. Tým je mu však veľmi ukrivdené, pretože baklažán je veľmi chutný sám o sebe. Ak ste ho doteraz neskúsili, jeden si kúpte a presvedčte sa sami. Navyše konzumáciou baklažánu môžete získať veľa vitamínov,
Baklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.
prejsť na článokBaklažán si postupne aj u nás, na Slovensku, našiel svojich stúpencov. Možno je to kvôli stúpajúcemu počtu vegetariánov a vegánov, možno kvôli jeho chuti. Či už je to tak, alebo tak, ak si ho chcete vypestovať doma, tak dnes sa dočítate ako.
prejsť na článokVarenie – Recepty – Zelenina a ovocie Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán. Ingrediencie: 2 až 5 baklažánov podľa veľkosti 1 zväzok čerstvej bazalky 2 cibule 100 g hladkej bezlepkovej múky 3 konzervy krájaných parad
prejsť na článokKaždá potravina, ktorú zjeme, má svoje účinky a priamo vplýva na naše fyzické aj psychické zdravie. V článku Vám prinášame účinky niektorých pravidelne využívaných potravín.
prejsť na článokUrobte niečo pre svoje zdravie, účinky tejto silnej sedmičky by ste mali vyskúšať na vlastnej koži aj vy!
prejsť na článok