Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán. Ingrediencie: 2 až 5 baklažánov podľa veľkosti 1 zväzok čerstvej bazalky 2 cibule 100 g hladkej bezlepkovej múky 3 konzervy krájaných paradajok 3 mozzarelly 3 lyžice olivového oleja 100 g parmezánu štipka soli Príprava: Baklažány nakrájame na kolieska, z oboch strán osolíme a necháme odstáť pol hodiny, aby pustili vodu. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme konzervované paradajky, osolíme. Necháme prehriať, odstavíme a do zmesi vmiešame nasekanú bazalku. Z koliesok baklažánov osušíme vodu, obalíme ich v hladkej múke a krátko opražíme na oleji. Osmažený baklažán poukladáme na dno zapekacej misky, zalejeme polovicou paradajkovej zmesi a navrch poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu. Podobne ukladáme ďalšiu vrstvu. Na záver poukladáme baklažán a posypeme ho parmezánom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút. FOTO: KetoDiet Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Na baklažán sa často pozerá len ako na náhradu mäsa. Tým je mu však veľmi ukrivdené, pretože baklažán je veľmi chutný sám o sebe. Ak ste ho doteraz neskúsili, jeden si kúpte a presvedčte sa sami. Navyše konzumáciou baklažánu môžete získať veľa vitamínov,
prejsť na článokBaklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.
prejsť na článokBaklažán si postupne aj u nás, na Slovensku, našiel svojich stúpencov. Možno je to kvôli stúpajúcemu počtu vegetariánov a vegánov, možno kvôli jeho chuti. Či už je to tak, alebo tak, ak si ho chcete vypestovať doma, tak dnes sa dočítate ako.
prejsť na článokNie, nebudeme si doma vyrábať tradičnú japonskú teriyaki omáčku (to preto tie úvodzovky). Skúsime to #ľahšie a buď si ju rovno kúpime (pozor, original teriyaki omáčka obsahuje med, takže nie je vegan, ale napr. kikoman teriyaki obsahuje namiesto medu cuko
Čo dobrého si pripraviť z baklažánu? Túto otázku som si kládla vždy, keď som prechádzala pomedzi zeleninové stánky na trhu. Niekoľko trhovníkov na našom trhu má v ponuke nádherné odrody baklažánov rôznych tvarov a farieb. Takmer nikdy neodolám a nejaký kú
prejsť na článok