Zapekaný baklažán so syrom

Čo dobrého si pripraviť z baklažánu? Túto otázku som si kládla vždy, keď som prechádzala pomedzi zeleninové stánky na trhu. Niekoľko trhovníkov na našom trhu má v ponuke nádherné odrody baklažánov rôznych tvarov a farieb. Takmer nikdy neodolám a nejaký kúpim, doteraz však končili v recepte na moje zeleninové lasagne. Dnes sa to ale zmení! :-) Mám pre teba recept, v ktorom je baklažán hlavnou hviezdou, potrebuješ naň len 4 základné ingrediencie, je jednoduchý a rýchly a vo finále aj neuveriteľne lahodný. Zapekaný baklažán so syrom je skvelé zeleninové jedlo, ktoré môžeš doplniť šalátom, opečeným chlebíkom alebo aj kuskusom, zakaždým bude chutiť výborne. Recept na zapekaný baklažán vznikol v spolupráci so značkou dizajnových kuchynských spotrebičov Haier. Pečený baklažán som pripravovala vo vstavanej rúre I-Message Steam Series 6, v ktorej sa mi zatiaľ podaril každý recept. :-) Rúra má jednoduché ovládanie prostredníctvom digitálneho displeja, v tomto recepte som zvolila pečenie na 200 °C a funkciu horný a dolný ohrev. Baklažán sa upiekol rovnomerne, krásne domäkka s roztečenou vrstvou syra vďaka dokonalému rozloženiu tepla, vlhkosti a vzduchu s technológiou Climatech. Ak chceš vyskúšať ďalšie inšpirácie na vegetariánske obedy a večere, odporúčam ti nakuknúť na moje recepty - na blogu nájdeš okrem iného 5 jednoduchých receptov na talianske rizoto, recept na chrumkavý domáci falafel a francúzske ratatouille takmer ako z rozprávky. Prihlás sa na odbera získaj novinky a e-magazíny ZADARMO! Ingrediencie na 2 porcie 2 baklažány 200 g paradajkového pretlaku 150 g mozzarelly 50 g parmezánu panenský olivový olej soľ a čierne korenie oregano provensalské korenie hrsť petržlenovej vňate pražená cibuľa na posypanie (ľubovoľné) Originálny darček na Vianoce s poštovným zdarma! PREZRIEŤ KNIHY Videorecept na zapekaný baklažán so syrom Zobraziť tento príspevok na Instagrame Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Čopíková (@lenivakucharka) Zapekaný baklažán, na ktorý potrebuješ len 4 základné ingrediencie 1Baklažány opláchneme, osušíme utierkou a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vnútornú stranu osolíme a baklažány necháme 30 minút odležať, aby sa „vypotili". Následne ich osušíme kuchynskou utierkou a na vnútornej strane spravíme nožom mriežky (viď postup aj vo videu nižšie). Baklažány pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na panvici dochrumkava (stačí opiecť vnútornú narezanú stranu). 2 Opečený baklažán preložíme na papierom vyložený plech šupkou nadol a ochutíme soľou a čiernym korením. Baklažán posypeme vrstvou nastrúhaného parmezánu. Paradajkový pretlak ochutíme soľou, čiernym korením, oreganom a provensalským korením. Ochutený pretlak navrstvíme na baklažán a poukladáme naň plátky mozzarelly. Baklažán vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 20 až 25 minút. Po vytiahnutí z rúry ho posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a trochou praženej cibuľky. Recept vznikol v spolupráci so značkou kuchynských spotrebičov Haier. Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody pridaj sa do klubu a.pencisc-button.pencisc-button__70339971:hover{ background-color:#F9B483 !important;border-color:#F9B483 !important;color:#FFFFFF !important;} Příspěvek Zapekaný baklažán so syrom pochází z Lenivá kuchárka

prejsť na článok

Baklažán - kúpa, príprava, účinky na zdravie

Na baklažán sa často pozerá len ako na náhradu mäsa. Tým je mu však veľmi ukrivdené, pretože baklažán je veľmi chutný sám o sebe. Ak ste ho doteraz neskúsili, jeden si kúpte a presvedčte sa sami. Navyše konzumáciou baklažánu môžete získať veľa vitamínov,

prejsť na článok

Chutný baklažán

Baklažán si v poslednej dobe v našej kuchyni, ale aj na grilovačkách získava čoraz väčšiu popularitu. Táto plodina, ktorá má občas jemne horkú chuť, kvitne na fialovo. Je samoopelivou rastlinou, z ktorej konzumujeme len plody.

prejsť na článok

Ako pestovať baklažán

Baklažán si postupne aj u nás, na Slovensku, našiel svojich stúpencov. Možno je to kvôli stúpajúcemu počtu vegetariánov a vegánov, možno kvôli jeho chuti. Či už je to tak, alebo tak, ak si ho chcete vypestovať doma, tak dnes sa dočítate ako.

prejsť na článok

Baklažán na spôsob lazaní

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Obľúbené lasagne bez cestoviny, ktorú zastúpi veľmi dobre baklažán. Ingrediencie: 2 až 5 baklažánov podľa veľkosti 1 zväzok čerstvej bazalky 2 cibule 100 g hladkej bezlepkovej múky 3 konzervy krájaných parad

prejsť na článok

Zeler vyprážaný, zapekaný a ako prísada do nátierok

Vyprážaný zeler, čo naň potrebujeme? 2 veľké zelery, soľ, lyžicu octu, 100g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 200g strúhanky, olej Ako postupujeme? Zeler očistíme, umyjeme a dáme variť spolu s octom, prípadne s citrónovou šťavou. Uvarený a vychla

prejsť na článok