Rýchlo rastúca zelená rastlinka menom rukola je obľúbená tak ako medzi špičkovými kuchármi, tak medzi malými záhradkármi. Jej korenistá chuť sa hodí do šalátov, na cestoviny či na pizzu. Je bohatá na vitamín C, draslík a čo ja najdôležitejšie, ešte ju sti
Aj ak máte len veľmi malú záhradu, či dokonca iba terasu, aj tak si môžete vypestovať svoje vlastné domáce a chutné ovocie a zeleninu. V súčasnosti, keď sú terasy tak veľmi populárne nie je dôvod, prečo by ste si aj na nich nemohli vypestovať svoje vlast
prejsť na článokPrichádza jeseň, obdobie chrípky a nachladnutia, pri ktorom je dobré mať doma vždy kúsok zázvoru v zásobe. Aby ste naň v obchode nemuseli stále myslieť, prezradíme vám, ako si zázvor ľahko vypestovať doma. Potom už pre vás nebude problém urobiť si z neho
prejsť na článokVarenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Jednoduchá príprava zdravej omelety s rukolou plnou vitamínov. Ingrediencie: strúčik cesnaku 1/2 čajovej lyžičky kokosového oleja 100 g rukoly 2 vajcia Príprava: Vajíčka rozmiešajte v hrnčeku a nalejte na roz
prejsť na článokRukola je aromatická, korenisto až pikantne chutiaca listová zelenina vhodná najmä do šalátov, ale spestrí aj cestoviny, či mäsové jedlá. Jej listy majú chrumkavú stonku chuťovo pripomínajúcu špenát. Rovnako varená rukola je špenátu chuťou veľmi podobná.
prejsť na článokPočuli ste už o jedlých kvetoch? V drahých reštauráciách ich považujú za delikatesu. Vypestovať sa však dajú aj doma a môžete si s nimi spestriť jedlá, šaláty, vyrobiť džemy alebo koláče.
prejsť na článok