Rukola je aromatická, korenisto až pikantne chutiaca listová zelenina vhodná najmä do šalátov, ale spestrí aj cestoviny, či mäsové jedlá. Jej listy majú chrumkavú stonku chuťovo pripomínajúcu špenát. Rovnako varená rukola je špenátu chuťou veľmi podobná.
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Jednoduchá príprava zdravej omelety s rukolou plnou vitamínov. Ingrediencie: strúčik cesnaku 1/2 čajovej lyžičky kokosového oleja 100 g rukoly 2 vajcia Príprava: Vajíčka rozmiešajte v hrnčeku a nalejte na roz
prejsť na článokV tomto chladnom období, by sme určite nemali zabúdať, na konzumovanie ovocia a zeleniny. Náš organizmus stále potrebuje dostatočné množstvo vitamínov, a najmä v takomto období. Hoci je pravda, že to bude možno o niečo drahšie, no aj tak by sme zeleninu z
prejsť na článokRýchlo rastúca zelená rastlinka menom rukola je obľúbená tak ako medzi špičkovými kuchármi, tak medzi malými záhradkármi. Jej korenistá chuť sa hodí do šalátov, na cestoviny či na pizzu. Je bohatá na vitamín C, draslík a čo ja najdôležitejšie, ešte ju sti
prejsť na článokKoľko, a akých vitamínov denne získate z jednotlivých druhov zeleniny? Pozrite si detailný prehľad najvýznamnejších zeleninových vitamínov a ich účinkov.
prejsť na článokMáte domácu zeleninu a ovocie a neviete ako ich skladovať aby vám vydržali čo najdlhšie čerstvé a chutné? Poradíme Vám čo robiť.
prejsť na článok