V tomto chladnom období, by sme určite nemali zabúdať, na konzumovanie ovocia a zeleniny. Náš organizmus stále potrebuje dostatočné množstvo vitamínov, a najmä v takomto období. Hoci je pravda, že to bude možno o niečo drahšie, no aj tak by sme zeleninu z
Tepelne upravená zelenina má síce lepšiu chuť, no zároveň sa mení aj jej výživová hodnota. Niektoré vitamíny teplom ničíme a naopak niektoré sa pre naše telo stávajú dostupnešie. Poďme sa pozrieť na niekoľlko zaujímavých faktov ohľadom vplyvu tepla na zel
prejsť na článokAko iste viete zelenina patrí všeobecne k najzdravším potravinám na našej zemeguli. Nezáleží na tom či ide o mrkvu, paradajky, papriku, či uhorky. Tvorí jedálniček nespočetne mnoho ľudom či sú to športovci alebo len proste ľudia obľubujúce zdravý životný
Zelenina podobná špargli, ktorá často vyrastá aj divo. Zrejme ste o ňom ešte nepočuli, no určite ste sa s ním už stretli, keď ste ho zo záhradky trhali v domnienke, že je to burina. Opak je však pravdou, je vynikajúci tak ako surový, aj tepelne spracovaný
prejsť na článokOvocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple
prejsť na článokTáto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala k dobrej nálade.
prejsť na článok