Surová vz. tepelne upravená zelenina

V tomto chladnom období, by sme určite nemali zabúdať, na konzumovanie ovocia a zeleniny. Náš organizmus stále potrebuje dostatočné množstvo vitamínov, a najmä v takomto období. Hoci je pravda, že to bude možno o niečo drahšie, no aj tak by sme zeleninu z

prejsť na článok

Surová alebo varená zelenina? Ktorá je zdravšia?

Tepelne upravená zelenina má síce lepšiu chuť, no zároveň sa mení aj jej výživová hodnota. Niektoré vitamíny teplom ničíme a naopak niektoré sa pre naše telo stávajú dostupnešie. Poďme sa pozrieť na niekoľlko zaujímavých faktov ohľadom vplyvu tepla na zel

prejsť na článok

Zelenina a je preprava

Ako iste viete zelenina patrí všeobecne k najzdravším potravinám na našej zemeguli. Nezáleží na tom či ide o mrkvu, paradajky, papriku, či uhorky. Tvorí jedálniček nespočetne mnoho ľudom či sú to športovci alebo len proste ľudia obľubujúce zdravý životný

prejsť na článok

Poznáte čierny koreň?

Zelenina podobná špargli, ktorá často vyrastá aj divo. Zrejme ste o ňom ešte nepočuli, no určite ste sa s ním už stretli, keď ste ho zo záhradky trhali v domnienke, že je to burina. Opak je však pravdou, je vynikajúci tak ako surový, aj tepelne spracovaný

prejsť na článok

10 skvelých tipov, ako vaša zelenina a ovocie vydrží dlhšie

Ovocie a zelenina sú pre zdravý životný štýl jednoducho nenahraditeľné. Udržať ich čerstvé však dá veľa námahy. Azda každý z nás pozná ten pocit, keď sa pozrie na sčernený banán, ktorý práve kúpil. Ovocie a zelenina sa kazia veľmi rýchlo, obzvlášť v teple

prejsť na článok

Mrkva – výborná a hodnotná zelenina

Táto zelenina má sladkú a lahodnú chuť. Už starovekí učenci ju ospevovali vďaka tomu, že prospievala k dobrej nálade.

prejsť na článok