Bao Buns s fermentovanou zeleninou Food podujatie a Recept

V malých náznakoch som nedávno na mojom Smoliak Instagramovom profile informoval o prípravách na pečenie voňavého Pulledpork v spojení s Bao buns. A ako už teraz zistíte, nebolo to úplne náhodou. Tridsiateho októbra som sa totiž zúčastnil jednej skvelej akcie pomenovanej Nedeľný Brunch u Brančiho, v ešte lepšej kaviarni City Cafe v meste Šaľa (áno, v mojom rodisku). View this post on Instagram A čo si ty dnes urobil/a pre svoj obed? Tento kúsok ma vyhnal ráno o 5:15 z postele. . . #pulledpork #pork #meat #dish #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodblogfeed #weekend #cook #chef #bbq #recipe #sauce #instafood #foodstagram #foodgasm #dark #delicious #foodfluffer A post shared by SmoliakFood (@smoliak) on Sep 28, 2018 at 11:59pm PDT Bol som oslovený na spoluprácu, aby som pripravil nejakú mini špecialitu, ktorá by sa podávala pre návštevníkov tejto akcie. Dumal som a dumal niekoľko dní, ktoré som strávil pri kalkulačke, tabuľkách, skupovaním potrebných nástrojov, surovín a prepočítavaním času. Spravil som si komplexný a rozsiahli plán na uskladnenie, presun, dodržanie technologických a hygienických postupov, za ktoré ma moja polovička niekoľko krát poklepala po čele, či to myslím naozaj vážne a stalo sa! Výsledkom bola príprava jedného síce staršieho, ale overeného receptu na bezlepkový quiche a príprava úplnej novinky v podobe Pulledporku, ale tentokrát zasadeného do Bao Buns, ktoré boli doplnené o nakladanú zeleninu s čerstvým koriandom. A čo si budeme klamať, toto jedlo mnohým veľmi chutilo. Dokonca až tak, že mne sa vo finále neušla ani jedna porcia. Výsledkom bolo pripravených a vyexpedovaných 30 porcií. Možno sa pýtate, ako to na takejto akcii prebieha a vyzerá. A možno práve to je jeden z dôvodov, prečo som sa až do tohto momentu atypicky rozpísal príliš do široka, ale nebojte, už dosť bolo slov, poďme sa radšej pozrieť na fotky z tohto podujatia a na samotný recept, ktorý bol aj vďaka mojej maličkosti jeho súčasťou. Suroviny potrebné 18ks Bao Buns plnené s pulled pork Trhané bravčové mäso s BBQ omáčkou (1kg) 525g preosiatej hladkej múky (extra špeciál) 1 ½ PL trstinového cukru 7g suchého droždia (1 balíček) 200g teplej vody 50g kokosového mlieka 1PL olivového oleja 1PL ryžového octu 1PL kypriaceho prášku štipka morskej soli 36ks vystrihnutých štvorcov z papieru na pečenie Čerstvé lístky koriandru Nakladaná zelenina 2ks sladkej mladej mrkvy 1ks bielej reďkovky 3PL ryžového octu 3PL trstinového cukru 250ml horúcej vody Postup: 1 BAO BUNS Zmiešajte si múku, trstinový cukor a soľ vo veľkej nádobe. V tejto zmesy si urobte v strede jamku, kam vylejte rozmiešané kvasnice spolu s kokosovým mliekom, vodou, olejom a ryžovým octom. Takto pripravené suroviny zakryte a nechajte pracovať kvasinice po dobu aspoň 10-15 minút. Po tomto úvodnom čase celú zmes riadne vymiešajte a pokiaľ si to cesto vyžaduje doplňte ešte trochu vody. Konzistencia cesta by mala byť mierne pružna a lepkavá, ale nie natoľko, aby sa vám ťažko odlepovala od stien nádoby. 2 Vytvorené cesto nechajte zakryté kysnúť po dobu cca 2 hodín, pokiaľ nezdvojnásobí svoju veľkosť. Občas si cesto kontrolujte, lebo pokiaľ by ste mali v miestnosti príliš teplo, tak jeho dokysnutie môže prísť pokojne aj o 30-40 min. skôr. Preto od neho neodchádzajte na príliš dlhú dobu. 3 Vykysnuté cesto si rozvalkajte na dobre pomúčenú dosku, posypte ho kypriacim práškom a preložením zo všetkých krajov ho následne ručne miešajte od okrajov smerom do stredu cesta. Cesto dobre premiešajte po dobu aspoň 5 minút. Z takto vytvoreného cesta si vytvorte 18 ks guličiek, z ktorých by každá mala mať váhu cca 43 gramov. Pozor, tento bod je dôležitý, aby ste mali všetky buchty rovnako veľké a vyzerali dobre aj na tanieri :). 4 Keď budete mať vytvorených všetkých 18 guliek, tak si ich na mierne pomúčenej doske rozvaľkajte na kruhy o hrúbke cca 5mm. Každú jednu z nich potom položte na vystrihnutý štvorec, ktorý ste si vyrobili z papieru na pečenie, uchopte za okraje a rozsiahnite do oválu. Do tohto oválu potom do stredu vložte druhý kus papieru na pečenie a preložte na polovicu. Takto si vytvorte 18 rovnako veľkých buchiet. 5 Keď máte Bao Buns vytvorené, tak si dajte zohriať vodu do naparovacieho hrnca, ktorého vrchnú pokrievku zabaľte do utierky, aby vám pri dovarení neokvapkala buchty, ktoré by tak získali nepeknú štruktúru. Odporúčaný čas parenia je veľmi rôzny a čo mám skúsenosť, tak záleží od rôznych faktorov (plynový sporák, indukcia,), preto uvediem len rozsah a to 4,5-7 minút v závislosti od typu sporáku. Odporúčam si prvé 2 bao buns urobiť hneď po sebe ako skúšobné a vyskúšať si rôzne časy prípravy. Výsledný bao bun by mal byť dostatočne vlhký a pružný, aby keď doň šťuchnete prstom, tak sa cesto vráti späť na miesto kde bolo predtým. 6 Nakladaná zelenina Očistite si mrkvu aj reďkovku, ktoré následne nakrájajte na tenké slíže, tzv. JULIENNE. Tie si následne poukladajte do sklenennej uzatvárateľnej nádoby. Medzičasom si zohrejte vodu a zmiešajte ju s ostatnými surovinami. Takto vytvorený nálev prelejte cez zeleninu a nádobu uzavrite. Vytvorenú zeleninu nechajte pracovať (dozrievať) v nádobe pri izbovej teplote 1 hodinu 3 dni. Následne môžete zeleninu skladovať v chladničke po dobu až 1 týždňa. Tajný tip: Pokiaľ chcete, aby vám nakladaná zelenina vyšla čo najlepšie, tak jej odležaním na čo najdlhší čas získate výraznejšie chute. Optimálny čas je medzi 2.-3. dňom.Dobrú chuť Váš @Smoliak A aby som to nezdržiaval, nech sa páči, tu je malá foto ukážka z podujatia Za fotografie ďakujem môjmu bratovi z projektu Tipnajedlo.sk The post Bao Buns s fermentovanou zeleninou | Food podujatie a Recept appeared first on Smoliak.sk | Recepty, recenzie a zoznam najlepších kaviarní a reštaurácií podľa foodblogera.

prejsť na článok

RECEPT NA - Bezlepkové pirohy

Skvelý domáci recept na vynikajúce bezlepkové pirohy RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PIROHY: 300 g bezlepkovej múky

prejsť na článok

Recept na koláč

- Drahá, môžeš mi prezradiť recept na tento koláč? - Na čo ti bude? Snáď nechceš oslňovať kamarátov svojim kuchárskym umením? - Nie, ale urobíme spoločne revolúciu v cementárenskom priemysle.

prejsť na článok

RECEPT NA - Bezlepkové palacinky

Osvedčený a výborný domáci recept na ešte lepšie bezlepkové palacinky   RECEPT NA BEZLEPKOVÉ PALACINKY:

prejsť na článok

Recept v kuchárskej knihe

Viete, ako sa začína každý recept v kuchárskej knihe v Somálsku? Otvoríme balíček humanitárnej pomoci...

prejsť na článok

Tradičný recept na domáce sušienky

Domáce sušienky k popoludňajšej káve sú pohostením, ktoré máloktorý návštevník odmietne. Recept je jednoduchý a rýchly. Do ich výroby môžete zapojiť aj deti.

prejsť na článok