Množstvo laktózy v mliečnych výrobkoch sa líši v závislosti od použitého procesu transformácie a dozrievania. Aj keď mlieko obsahuje najviac laktózy, tvrdé syry ho neobsahujú. V súčasnosti si môžeme kúpiť kravské mlieko, jogurt a smotanu bez laktózy. Pre istotu si môžeme zopakovať, že počas výrobného procesu enzymatický proces štiepi laktózu na jej dve zložky, glukózu [] The post Bez laktózy, ale nie bez cukru appeared first on laktoza.sk.
„Zistil som, že keď pijem čokoládové mlieko, nemám nepríjemné tráviace príznaky, s ktorými sa bežne stretávam, keď pijem neochutené mlieko. Prečo je to tak?“ V článku uverejnenom v Európskom časopise European Clinical Nutrition * vedci zistili, že čokolád
prejsť na článokŠportovci a „víkendoví bojovníci“ zo všetkých oblastí poznajú výhody „tankovania“ svojich tiel, najmä v mliečnych výrobkoch bohatých na živiny. Počas mesiaca povedomia o intolerancii laktózy v USA, Dr. Kelly Pritchett, registrovaná športová dietologička n
prejsť na článokOpäť si pripomeňme, že rôzne druhy mliečnych výrobkov obsahujú rôzne množstvá laktózy a každý človek znáša laktózu inak. Niektorí ľudia môžu trochu tolerovať, zatiaľ čo iní môžu zniesť veľa. Preto sa vaše príznaky môžu líšiť v závislosti od toho, čo jete.
prejsť na článokViete, aká je zdravá hladina cukru v krvi? Takzvaná normálna glykémia predstavuje interval hodnôt, v ktorom by sa mal pohybovať obsah glukózy v krvi ľudského organizmu. Aké hodnoty sú zdravé a kedy si merať glykémiu? Dozviete sa v dnešnom článku.Glykémia
prejsť na článokS rastúcim pokrokom v technológii a medicíne sa diabetici stretávajú s novými možnosťami a nástrojmi na manažment svojej choroby. Moderné technologické inovácie menia spôsob, akým diabetici kontrolujú svoju hladinu cukru v krvi a pristupujú k liečbe. V to
prejsť na článok