Bobkový list asi nie je potrebné predstavovať nikomu. Táto rastlina s pravým názvom vavrín pravý má tvrdé, kožovité, predĺžené, kopijovité až oválne listy, ktoré sme videli a držali v rukách už hádam všetci. Menej známy je fakt, že rastie na stálo zelenom
Bobkový list, je všeobecne známa bylina hojne využívaná v kuchyni. Celým menom ide o vavrín ušľachtilý, ktorý má svoje korene v Malej Ázii. V poslednom storočí je však pestovaný predovšetkým v oblasti Stredomoria, kde je typickým dochucovadlo radu pokrmov
prejsť na článokNenápadný bobkový list je jedna z najzaujímavejších korenín vo vašej kuchyni. Jeho moc uznávali už rímski cisári, ktorí si vavrínovým vencom zdobili hlavy a vyznamenávali ním aj svojich vojvodcov, atlétov či umelcov.
prejsť na článokČo potrebujeme: Postup: 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 mrkva 1x lahôdkové tofu rajčinové pyré 70 g 3 rajčiny 2 dcl vývaru 1 PL repkového oleja 1 ČL cukru soľ – podľa chuti tymián bobkový list oregáno muškátový orech špagety Mrkvu s cibuľou pokrájanú na dr
prejsť na článokČervené a sladké jahody má každý rád a najlepšie sú tie z vlastnej záhrady. V auguste je správny čas na ich rozmnožovanie pomocou dcérskych rastlín, ktoré väčšina druhov jahôd (nie však všetky) tvorí práve po zbere úrody v letných mesiacoch.
Infit šošovica Neviete čo dnes navariť? Mám pre vás skvelý tip na recept, ktorý sa v mojom okolí teší veľkej obľube. Červená šošovica s pretlakom a vajíčkom na tvrdo.
prejsť na článok