Bobkový list, je všeobecne známa bylina hojne využívaná v kuchyni. Celým menom ide o vavrín ušľachtilý, ktorý má svoje korene v Malej Ázii. V poslednom storočí je však pestovaný predovšetkým v oblasti Stredomoria, kde je typickým dochucovadlo radu pokrmov. Vzhľadom k tomu, že je bobkový list silne aromatický, nachádza uplatnenie nielen v kuchyni. Z tohto až mrazí! Kedy bobkový list využiť? Jeho najčastejšie využitie je v období plnom stresu a únavy. Ak ste teda práve vystresovaní z práce či zo školy, bobkové listy sú tou správnou voľbou. Ich silná aróma Vás zbaví všetkého napätia a úzkosti. Ako na to? Bohato Vám postačí malá nádobka (miska), bobkový list a oheň. Článok pokračuje na ďalšej strane. The post Zapálila som bobkový list. Pozrite sa čo sa po 10 minútach stalo! appeared first on SomYnteligent.sk.
Bobkový list asi nie je potrebné predstavovať nikomu. Táto rastlina s pravým názvom vavrín pravý má tvrdé, kožovité, predĺžené, kopijovité až oválne listy, ktoré sme videli a držali v rukách už hádam všetci. Menej známy je fakt, že rastie na stálo zelenom
prejsť na článokNenápadný bobkový list je jedna z najzaujímavejších korenín vo vašej kuchyni. Jeho moc uznávali už rímski cisári, ktorí si vavrínovým vencom zdobili hlavy a vyznamenávali ním aj svojich vojvodcov, atlétov či umelcov.
prejsť na článokČo potrebujeme: Postup: 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 mrkva 1x lahôdkové tofu rajčinové pyré 70 g 3 rajčiny 2 dcl vývaru 1 PL repkového oleja 1 ČL cukru soľ – podľa chuti tymián bobkový list oregáno muškátový orech špagety Mrkvu s cibuľou pokrájanú na dr
prejsť na článokInfit šošovica Neviete čo dnes navariť? Mám pre vás skvelý tip na recept, ktorý sa v mojom okolí teší veľkej obľube. Červená šošovica s pretlakom a vajíčkom na tvrdo.
prejsť na článokKlasický, no o to viac obľúbený recept na paradajkovú polievku. Zamilujú si ju všetci dospelí a hlavne deti. S našim 100% prírodným paradajkovým pretlakom Dvory si budete užívať polievku viac ako doteraz! Prípravu paradajkovej polievky zvládne aj zači