Niet krajšieho pocitu v kuchyni, ako keď si uvedomíte, že v sezónnom období vzniká väčšina vašich receptov zo surovín, ktoré ste vypestovali vy, alebo vaši príbuzní. Tento recept na skvelé a svieže cestoviny cuketou a domácimi cherry rajčinami, je niečo, čo by mal ochutnať rozhodne každý. V recepte totiž kombinujem 3 pre mňa veľmi obľúbené faktory pre dobrý recept. Za prvé je to jeho jednoduchosť (vďaka talianska kuchyňa), skvelá chuť čerstvých surovín a najmä rýchlosť jeho prípravy. Potrebné suroviny na cestoviny s cuketou (porcia pre 2 osoby) 1ks mladej a stredne veľkej cukety 2 hrste cherry rajčín 300g vami obľúbených cestovín (ja som v recepte použil liguine) 1/2 poháru dobrého vieleho vína 2ks malej šalotky 2ks strúčikov cesnaku Čerstvý tymián Čerstvá bazalka 2PL extra panenského olivového oleja morská soľ Postup: 1 Dajte si uvariť cestoviny. 2 Rozpálte si na panvici olivový olej, na ktorom pri miernom ohni orestujte do zlatova nadrobno nasekané šalotky. Ku šalotkám potom pridajte nasekaný cesnak a restujte približne ďalšie cca 2-3 minútky, podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Následne pridajte na panvicu kolieska cukety a nechajte spariť pokiaľ nebudú uvarené do polomäkka. Keď už sa vám bude zdať, že cuketa začína mäknúť, pridajte rajčiny, nasekané bylinky, soľ a čierne korenie. Takto to spoločne nechajte prebublávať, pokiaľ sa vám cherry rajčiny poriadne nesparia a nezačnú sa rozpadávať. Keď si to omáčka vyžaduje (napr. rajčiny obsahovali menej vody), tak prilejte trochu vody z cestovín. 3 Pred dovarením ochutnajte omáčku, či ju netreba dochutiť. Pokiaľ nie, tak si do panvice pridajte scedené a uvarené cestoviny a pri nízkej teplote ich riadne premiešajte, aby sa vám spojili všetky chute. Pred podávaním odporúčam ešte pridať zopár lístkov čerstvej bazalky a postrúhať nejaký výrazný syr. Ja som použil cheddar, ale tieto cestoviny mám veľmi rád aj s parmezánom. Tajný tip: Pre náročnejších môžete pokojne pridať aj trochu čerstvého nakrájaného chilli. Mňam! Váš @Smoliak. The post Cestoviny s cuketou a cherry paradajkami appeared first on Smoliak.sk | Recepty, recenzie a zoznam najlepších kaviarní a reštaurácií podľa foodblogera.
Vsúčasnej dobe je možné zakúpiť bezlepkové cestoviny vcelej škále rôznych variantov. Najčastejšie sa vyrábajú z kukuričnej, pohánkovej alebo ryžovej múky, variantov je ale oveľa viac vrátane rôznych druhov strukovín alebo špeciálnych zmesí, ktoré... Prísp
prejsť na článokKeď premýšľate o cestovinách, čo vás napadne? Plný tanier špagiet so syrom a s kečupom? Alebo zapekané lasagne v trúbe? Či vyprážané ryžové rezance z čínskej reštaurácie? Cestoviny môžu byť chutné, ale zároveň môžu byť tiež súčasťou zdravej výživy. V tomt
prejsť na článokRizoto s kuracím mäsom, talianskou paradajkovou omáčkou, sušenými paradajkami, cesnakom, rukolou a parmezánom The post Rizoto al Pomodoro appeared first on Friends.
prejsť na článokElektrická gitara VGS Eruption Classix Cherry Burst Masívny Basswood-korpus, oblá doska Krčok-javor Hmatník-palisander, 22 pražcov, 2-cestná ocel.tyč Bi-Flex 24,75“= 630mm menzúra, nultý pražec: 43mm 2 VGS Ridgetop HBCC-1 Humbucker (m
Šalátové listy, uhorka, cherry paradajka, petržlenová vňať, mäta, rukola, olivový olej, parmezán The post Friends šalát appeared first on Friends.
prejsť na článok