Cestoviny s cuketou a cherry paradajkami

Niet krajšieho pocitu v kuchyni, ako keď si uvedomíte, že v sezónnom období vzniká väčšina vašich receptov zo surovín, ktoré ste vypestovali vy, alebo vaši príbuzní. Tento recept na skvelé a svieže cestoviny cuketou a domácimi cherry rajčinami, je niečo, čo by mal ochutnať rozhodne každý. V recepte totiž kombinujem 3 pre mňa veľmi obľúbené faktory pre dobrý recept. Za prvé je to jeho jednoduchosť (vďaka talianska kuchyňa), skvelá chuť čerstvých surovín a najmä rýchlosť jeho prípravy. Potrebné suroviny na cestoviny s cuketou (porcia pre 2 osoby) 1ks mladej a stredne veľkej cukety 2 hrste cherry rajčín 300g vami obľúbených cestovín (ja som v recepte použil liguine) 1/2 poháru dobrého vieleho vína 2ks malej šalotky 2ks strúčikov cesnaku Čerstvý tymián Čerstvá bazalka 2PL extra panenského olivového oleja morská soľ Postup: 1 Dajte si uvariť cestoviny. 2 Rozpálte si na panvici olivový olej, na ktorom pri miernom ohni orestujte do zlatova nadrobno nasekané šalotky. Ku šalotkám potom pridajte nasekaný cesnak a restujte približne ďalšie cca 2-3 minútky, podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Následne pridajte na panvicu kolieska cukety a nechajte spariť pokiaľ nebudú uvarené do polomäkka. Keď už sa vám bude zdať, že cuketa začína mäknúť, pridajte rajčiny, nasekané bylinky, soľ a čierne korenie. Takto to spoločne nechajte prebublávať, pokiaľ sa vám cherry rajčiny poriadne nesparia a nezačnú sa rozpadávať. Keď si to omáčka vyžaduje (napr. rajčiny obsahovali menej vody), tak prilejte trochu vody z cestovín. 3 Pred dovarením ochutnajte omáčku, či ju netreba dochutiť. Pokiaľ nie, tak si do panvice pridajte scedené a uvarené cestoviny a pri nízkej teplote ich riadne premiešajte, aby sa vám spojili všetky chute. Pred podávaním odporúčam ešte pridať zopár lístkov čerstvej bazalky a postrúhať nejaký výrazný syr. Ja som použil cheddar, ale tieto cestoviny mám veľmi rád aj s parmezánom. Tajný tip: Pre náročnejších môžete pokojne pridať aj trochu čerstvého nakrájaného chilli. Mňam! Váš @Smoliak. The post Cestoviny s cuketou a cherry paradajkami appeared first on Smoliak.sk | Recepty, recenzie a zoznam najlepších kaviarní a reštaurácií podľa foodblogera.

prejsť na článok

Cestoviny - čo všetko by sme mali vedieť

Keď premýšľate o cestovinách, čo vás napadne? Plný tanier špagiet so syrom a s kečupom? Alebo zapekané lasagne v trúbe? Či vyprážané ryžové rezance z čínskej reštaurácie? Cestoviny môžu byť chutné, ale zároveň môžu byť tiež súčasťou zdravej výživy. V tomt

prejsť na článok

Rizoto al Pomodoro

Rizoto s kuracím mäsom, talianskou paradajkovou omáčkou, sušenými paradajkami, cesnakom, rukolou a parmezánom The post Rizoto al Pomodoro appeared first on Friends.

prejsť na článok

Elektrická gitara VGS Eruption Classix Cherry Burst

Elektrická gitara VGS Eruption Classix Cherry Burst Masívny Basswood-korpus, oblá doska Krčok-javor Hmatník-palisander, 22 pražcov, 2-cestná ocel.tyč Bi-Flex 24,75“= 630mm menzúra, nultý pražec: 43mm 2 VGS Ridgetop HBCC-1 Humbucker (m

prejsť na článok

Friends šalát

Šalátové listy, uhorka, cherry paradajka, petržlenová vňať, mäta, rukola, olivový olej, parmezán The post Friends šalát appeared first on Friends.

prejsť na článok

Čo je taliansky spôsob pri sexe?

Pizza, cestoviny a Amore! Taliani sú známi pre svoju vášeň a svoje zmyselnosti. Talian je zvyčajne spájaný s temperamentom, ženy s vriacou vášňou - alebo vášnivé varenie à la Mama špagety. ;-) Ale Taliani vedia viac ...

prejsť na článok