Rizoto al Pomodoro

Rizoto s kuracím mäsom, talianskou paradajkovou omáčkou, sušenými paradajkami, cesnakom, rukolou a parmezánom The post Rizoto al Pomodoro appeared first on Friends.

prejsť na článok

Ponuka

1.Margerita Pomodoro,syr 1,7,12 490g 5,50€ 700g 8,00€ 2.Fungi Pomodoro,syr,šampiňóny,kukurica 1,7,12 550g 6.00€ 820g 8,00€ 3.Proscuitto Pomodoro,syr,šunka 1,7,12 580g 6,00€ 800g 8,00€ 4.Salami Pomodoro,syr,saláma 1,7,12 5

prejsť na článok

Tvrdé a mäkké i

Viete, prečo sa píše slovo ryža s tvrdým a rizoto z mäkkým i? Lebo rizoto je ryža uvarená na mäkko.

prejsť na článok

NIVOVÉ rizoto 

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania v

prejsť na článok

História pizze

Pizza je jedno z najobľúbenejších jedál na svete, ale ako to s touto slávnou pochúťkou vlastne je? Prvky, z ktorých sa pizza skladá, boli už v minulosti používané, ale vznik pizzy, ako ju dnes poznáme, sa datuje až do 18. storočia v Neapole.Pôvodné pizze,

prejsť na článok

Paradajková polievka história a súčasnosť

Paradajková polievka je dnes jednou z najpopulárnejších polievok na svete, ale máte tušenie, že sa pôvodne vôbec neservovala ako polievka? Jej história siaha až do 18. storočia a mala mnoho podôb, kým sa stala tým, čo poznáme dnes.Paradajky, ktoré sa pôvo

prejsť na článok