NIVOVÉ rizoto 

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Chvíľu pred koncom pridáme namrvenú NIVU a listy baby špenátu. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo. Dochutíme soľou a čiernym korením. 1 hrnček ryža Arborio alebo guľato zrnná ryža, 125 g syr NIVA ORIGINÁL ZLATÁ, 100 g baby špenátu, 1 ks cibuľa, 1 dl víno biele, 1 l vývar, 2 PL maslo, soľ, čierne korenie The post NIVOVÉ rizoto  appeared first on Levmilk | LEVICKÉ MLIEKÁRNE a.s..

prejsť na článok

Rizoto al Pomodoro

Rizoto s kuracím mäsom, talianskou paradajkovou omáčkou, sušenými paradajkami, cesnakom, rukolou a parmezánom The post Rizoto al Pomodoro appeared first on Friends.

prejsť na článok

Tvrdé a mäkké i

Viete, prečo sa píše slovo ryža s tvrdým a rizoto z mäkkým i? Lebo rizoto je ryža uvarená na mäkko.

prejsť na článok

Ponuka

1.Margerita Pomodoro,syr 1,7,12 490g 5,50€ 700g 8,00€ 2.Fungi Pomodoro,syr,šampiňóny,kukurica 1,7,12 550g 6.00€ 820g 8,00€ 3.Proscuitto Pomodoro,syr,šunka 1,7,12 580g 6,00€ 800g 8,00€ 4.Salami Pomodoro,syr,saláma 1,7,12 5

prejsť na článok

Medvedí cesnak

Začína sa sezóna, keď sa zbiera medvedí cesnak (MC) a ja sa veľmi teším. Zároveň mám obavy, či nálezisko nebude v horšom stave, ako minulý rok. Že prečo? Preto, lebo medvedí cesnak je módnou záležitosťou a na zber nechodia iba milovníci prírody. Na nálezi

prejsť na článok