Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?
Zelenina podobná špargli, ktorá často vyrastá aj divo. Zrejme ste o ňom ešte nepočuli, no určite ste sa s ním už stretli, keď ste ho zo záhradky trhali v domnienke, že je to burina. Opak je však pravdou, je vynikajúci tak ako surový, aj tepelne spracovaný
prejsť na článokHitom na tanieroch domácich gazdiniek ale aj profesionálnych kuchárov a šéfkuchárov sa na jar stáva biela špargľa. Stretnúť sa s ňou môžeme aj v špičkových reštauráciách. Špargľa má vysokú výživovú hodnotu. V našom jedálničku by rozhodne nemala chýbať.
prejsť na článokPerfektnú, dokonalú pleť nemá nikto. Gény, vek, znečistené prostredie, strava, poveternostné podmienky,... všetko sa podpisuje na našej pleti. Pokiaľ viete akú pleť máte a viete ako sa o ňu starať …
prejsť na článokKaždý rok vedci zistia nové zaujímavosti okolo citrónu. Viete na čo všetko už prišli? Čo všetko citrónom liečia?
prejsť na článokV predchádzajúcom článku sme si povedali o vysokej koncentrácií esenciálnych olejov. Teraz vám predstavíme ich fotosenzitivitu a vnútorné používanie.
prejsť na článok