Vedeli ste že... alebo čo sme nevedeli o špargli

Hitom na tanieroch domácich gazdiniek ale aj profesionálnych kuchárov a šéfkuchárov sa na jar stáva biela špargľa. Stretnúť sa s ňou môžeme aj v špičkových reštauráciách. Špargľa má vysokú výživovú hodnotu. V našom jedálničku by rozhodne nemala chýbať.

prejsť na článok

Čo všetko viete o špargli?

Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?

prejsť na článok

Poznáte čierny koreň?

Zelenina podobná špargli, ktorá často vyrastá aj divo. Zrejme ste o ňom ešte nepočuli, no určite ste sa s ním už stretli, keď ste ho zo záhradky trhali v domnienke, že je to burina. Opak je však pravdou, je vynikajúci tak ako surový, aj tepelne spracovaný

prejsť na článok

33 vecí, ktoré ste nevedeli o Táni Pauhofovej

Nové číslo SME ženy je v predaji s akciou na predplatné s kozmetickým darčekom.

prejsť na článok

Ako a prečo jesť papáju

Papája je chutné a zdravé subtropické ovocie, ktoré ste už určite videli aj na pultoch slovenských obchodov. Ak ste ho doteraz neochutnali len preto, že ste nevedeli ako na to, prišiel čas :) to napraviť.

prejsť na článok

8 faktov o zemiakoch, ktoré ste doteraz (možno) nevedeli

Zemiaky, typické jedlo Slovákov, sa na tanieroch našich domácností objavujú veľmi často. Jeme ich uvarené a nakrájané, omastené maslom alebo ako zemiakovú kašu, hranolčeky, halušky, zemiakové placky, osúchy a na množstvo iných spôsobov. Napokon... nemali

prejsť na článok