Granola je bohatá na bielkoviny a vlákninu, ktoré prispievajú pocitu plnosti. Medzi prísady v granole s vysokým obsahom bielkovín patria orechy ako mandle, vlašské orechy a kešu orechy, konopné a sezamové semienka ako aj tekvicové jadierka. Potraviny s vysokým obsahom vlákniny, ako je ovos, orechy a semená, spomaľujú vyprázdňovanie žalúdka a zvyšujú čas trávenia, čo vám môže pomôcť dlhšie sa cítiť plný a mať lepšiu kontrolu nad jedením.Živiny v granole sa líšia v závislosti od zloženia. Tým, že si ju pripravíte doma, môžete si byť istými, že zvolíte správne zdroje mikro-živín (antioxidanty,selén, železo, vitamín E) a vlákniny.Energetická hodnota: 2930 kcal na 660 gBielkoviny: 61 gTuky: 178 gSacharidy: 252 gVláknina: 40 g Čo budeme potrebovať270 g vločky (ovsené, jačmenné, špaldové, pohánkové)100 g sušené ovocie (napr. brusnice, slivky, ďatle, hrozienka, banány, marhule, goji)80 g orechy natural (napr. vlašské, lieskové, píniové, kešu, mandle)20 g semienka / jadierka (napr. tekvicové, slnečnicové, konopné, ľanové, sezamové) 40 g kokosový olej2 ks vaječný bielok20 g trstinový cukorsoľškorica a horká čokoláda podľa chuti PostupVo väčšej mise zmiešame vločky s orechmi, semienkami / jadierkami, soľou, cukrom, rozpusteným kokosovým olejom a vyšľahanými bielkami.Pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie pri 140° cca 40 minút.Ešte do teplej hmoty zamiešame na kúsky pokrájané sušené ovocie a škoricu.Po vychladnutí môžeme prichutiť posekanou horkou čokoládou. The post Domáca granola appeared first on Efresh.sk.
Ako na domácej granolu? Pozrite sa na jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne doma pripraviť každý. Granola je často zamieňaná s müsli, ale medzi týmito dvoma jedlami je niekoľko rozdielov. Obsah (adsbygoogle = window.adsbygoo
prejsť na článokHus domáca dokáže využiť trávnatú pastvu, dokonca sa vypasie aj na zbytkoch obilia na strniskách. Na rozdiel od hrabavej hydiny, hus potrebuje mať zabezpečený voľný prístup k vode. Ak nemáte nablízku potok či rybník, nezaobídete sa bez vybetónovania maléh
prejsť na článokPotrebujeme: 1 ks štrúdľového cesta 150 g tuku 100 g mletých orechov 1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk 200 g práškového cukru 0.5 balíčka škoricového cukru 100 g hrozienok žĺtok na potretie tuk na plech vanilkový cukor Príprava: Vytiahnuté alebo rozvaľka
Mousse zo sardiniek, farebná cuketa, domáca crostína, olivová tapenádaPolievka Krém z bielej fazule, chips s Coppa di Pancheta, žeruchaPrvé hlavné jedlo Sépiové špagety, fritované baby chobotničky, artičoky, mandle, čerstvá bazalkaDruhé hlavné jedlo Siv
prejsť na článokPrint Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme. Ingrediencie2000gramov domácej sliepky200gramov čerstvého masladomáci