Print Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme. Ingrediencie2000gramov domácej sliepky200gramov čerstvého masladomáci slepačí vývar podľa potreby InstructionsDomácu sliepku pripravíme na varenie a uvaríme podľa receptu TU: https://www.sefkuchari.sk/recept-1318-Slepacia-polievka-z-domacej-sliepky.htmlTakmer uvarenú sliepku vyberieme z polievky, podlejeme trochou domáceho slepačieho vývaru a na vrch sliepky pokladieme plátky masla.Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov C asi 30 minút, kým kožička na povrchu je krásne vypečená do červeno - hneda a do chrumkava.Vyberieme upečenú sliepku na dosku, necháme asi 20 minút odpočinúť pod alobalom a pokrájame na porcie.Porcie upečenej sliepky servírujeme s dusenou hráškovou ryžou alebo so zemiakmi pečenými na masle, podávame s jemným zeleným šalátom.Najprv uvarená a potom upečená domáca sliepka je neskutočnou pochúťkou, ktorá nie je každý deň na sviatočnom stole a umožní nám kompletný sviatočný obed z domácej sliepky, ktorá sa tým stane zároveň cenovo veľmi prístupná a žiadna kupovaná z obchodu sa jej nikdy nevyrovná. The post Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke appeared first on Sefkuchari.sk.
Nie je sliepka ako sliepka. Niektoré plemená sliepok sú viac na vajíčka, iné viac na mäso. Ako si medzi nimi vybrať? Základné rozdelenie sliepok je na zakrslé sliepočky, ľahké nosnice, stredne ťažké plemená a ťažké plemená.
prejsť na článokTepelne upravená zelenina má síce lepšiu chuť, no zároveň sa mení aj jej výživová hodnota. Niektoré vitamíny teplom ničíme a naopak niektoré sa pre naše telo stávajú dostupnešie. Poďme sa pozrieť na niekoľlko zaujímavých faktov ohľadom vplyvu tepla na zel
prejsť na článokHus domáca dokáže využiť trávnatú pastvu, dokonca sa vypasie aj na zbytkoch obilia na strniskách. Na rozdiel od hrabavej hydiny, hus potrebuje mať zabezpečený voľný prístup k vode. Ak nemáte nablízku potok či rybník, nezaobídete sa bez vybetónovania maléh
prejsť na článokPečená treska s feniklom a varenými zemiakmi Pripravte si na piatok zdravý a ľahký obed, napríklad: Pečenú tresku s feniklom a varenými zemiakmi.
prejsť na článokAperitivo Contadi Castaldi – Franciacorta Brut Amuse bouche Chobotnica, mango, žerucha, crostina Antipasto Sprudka opečený filet z tuniaka, arancini, šťaveľ, sezam Primi Piatti Grilovaná divoká brokolica, pyré z topinambur, syr Pecorino,ďatelina Secondi
prejsť na článok