Možno sa pýtate, prečo tu dávam takú jednoduchú polievku, ako je hovädzí vývar. Pravdupovediac, úplne jednoduché to nie je. Všetci pripravujeme vývar takmer rovnako, no každý jeden má svojskú chuť. O ten môj sa chcem podeliť, lebo som konečne našla správny pomer správnych ingrediencií a takto mi chutí najviac. Kľúčovou ingredienciou bolo pre mňa nové korenie, ktoré tam veľa ľudí dáva úplne bežne, ale u nás to až také bežné nebolo. prísady: väčší kus hovädzieho mäsa na polievku2 veľké mrkvy2 petržleny1/2 kalerábu1/2 zelerucibuľapetržlenová vňať6 bobuliek nového korenia10 bobuliek čierneho koreniarascasoľtenké rezance postup: Zeleninu očistíme, umyjeme a v celosti vložíme do veľkého hrnca. Mäso dôkladne umyjeme, poobrezávame, ak je treba a vložíme k zelenine. Osolíme. Koreniny vložíme do vajíčka na čaj, nech nám zbytočne neplávajú v polievke. Potrebujeme vyvariť len ich chuť. Takto varíme približne 3 hodiny, závisí od veľkosti mäsa. Medzičasom si uvaríme rezance. Tento návod asi uvádzať nemusím, každý vie uvariť rezance. A kto nie, tak ten asi nebude variť ani vývar. #sorrynotsorry Po uvarení vyberieme zeleninu a nakrájame, mäsko natrháme. Malo by to ísť ľahko, ak je uvarené naozaj do mäkka. Cibuľu a zeler už do polievky nedávam, nejde nám to veľmi na chuť. Pri servírovaní dáme do hlbokého taniera alebo misky trochu rezancov, natrhané mäso a zeleninu a zalejeme čistým vývarom. Ideálne takto vývar aj skladujeme. Mäso a zeleninu zvlášť a ponecháme len čistý vývar, aby neskyslel. Dobrú chuť! The post hovädzí vývar appeared first on ňom ňom.
Pri spomienkach na naše detstvo sa nedá zabudnúť na tradičný domáci vývar, ktorý rozvoniaval v kuchyniach vždy v nedeľu. Chutný a výživný vývar našich mám. Vývar sa odporúča konzumovať po preflámovanej noci ako prvá pomoc pri odbúravaní alkoholu z tela. J
prejsť na článokHovädzí a vaječný proteín Vaječný proteín Vaječný proteín sa nachádza v niektorých produktoch, takže v ponuke ho v podstate máme :). Len nie je v ponuke ako samostatný proteínový zdroj. Čo sa týka kvality a využiteľnosti v tele, tak mu nič nechýba, takže
prejsť na článokHovädzí a vaječný proteín Vaječný proteín Vaječný proteín sa nachádza v niektorých produktoch, takže v ponuke ho v podstate máme :). Len nie je v ponuke ako samostatný proteínový zdroj. Čo sa týka kvality a využiteľnosti v tele, tak mu nič nechýba, takže
prejsť na článokMilujem recyklovať zvyšky z chladničky. Práve z nich vznikajú tie najlepšie recepty. Naposledy mi ostalo v chladničke voľajako veľa petžlenu. Neviem presne ako je to možné, ale asi nejaká donáška potravín neprebehla v požadovanom množstve. A takto som zre
prejsť na článokBez kvalitného vývaru sa v kuchyni nezaobídete. Je základom silných domácich polievok a omáčok, ale aj dôležitou prísadou mnohých jedál, ktorým dodáva ďalšiu vrstvu chuti. Poctivý domáci vývar jednoducho pripravíte z kostí, mäsa alebo zeleniny a dochutíte
prejsť na článok