Milujem recyklovať zvyšky z chladničky. Práve z nich vznikajú tie najlepšie recepty. Naposledy mi ostalo v chladničke voľajako veľa petžlenu. Neviem presne ako je to možné, ale asi nejaká donáška potravín neprebehla v požadovanom množstve. A takto som zrecyklovala to, čo sme doma mali. Upiekla som si polievku. Polievka z pečeného petržlenu a karfiolu 500g petržlenu 300g karfiolu 1 cibuľa 5 strúčikov cesnaku 1čl soli 1-2 čl korenia sumac 2 PL olivového oleja 1 fľaša SUMO PHO alebo 500ml vývaru (zeleninového alebo mäsového) 500 ml vody (prípadne viac, podľa požadovanej hustoty) Očistenú zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme sumacom. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov na cca 30-40 minút. Jednoducho dovtedy, kým je možné do petržlenu pichnúť vidličku. Zeleninu dáme do mixéra a pridáme vývar. Rozmixujeme dohladka. Pridáme vodu a necháme v hrnci prevrieť. Podľa potreby osolíme. Veľmi dobre s PHO vývarom a zeleninou funguje soľ z medvedieho cesnaku, nádherné zvaná aj smaragdová soľ (recept TU) a naklíčená, vysušená pohánka (návod ako na to, nájdete TU). Pre deti sú samozrejme topka guličky do polievky. Vývar SUMO PHO sme kúpili v Starej Tržnici na trhu v sobotu. Inak majú skvelú aj paradajkovú polievku a hovädzí vývar. Skúste. Cez net som našla, že ich predáva Freshbox. Držím palce pri varení a dajte vedieť, či chutilo.
Zoznam alergénov je uvádzaný pri každom menu Francúzska zeleninová (1,3) 1,50€ 1. Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrom, ryža (7) 6,30€ 2. Špagety carbonara , parmezán (1,3,7) 6,30€ VIP: Bravčový steak z krkovičky,
prejsť na článokVarenie – Recepty – Polievky Rybiu polievku si môžeme urobiť aj na chate alebo priamo na rybačke, ak máme kotlík a základné vybavenie. Ingrediencie: 1 kg sladkovodných rýb (kapor, šťuka, sumec) 100 g cibule 100 g koreňovej zeleniny 1 a ½ l vody
prejsť na článokVarenie – Recepty – Polievky Z hrášku si môžeme rýchlo uvariť chutnú polievku, na jar najlepšie z čerstvého. Ingrediencie: biele korenie podľa chuti 1 stredne veľká cibuľa 750 ml kuracieho vývaru 1 polievková lyžica masla 400 g čerstvého alebo m
prejsť na článokVarenie – Recepty – Polievky Polievku z čerstvých fazuľkových strukov ozvláštni rajčiakový pretlak. Ingrediencie: 300 g očistených fazuľkových strukov masť alebo olej 30 g hladkej múky 1 veľká cibuľa mleté čierne korenie 3 ly
prejsť na článokKlasický, no o to viac obľúbený recept na paradajkovú polievku. Zamilujú si ju všetci dospelí a hlavne deti. S našim 100% prírodným paradajkovým pretlakom Dvory si budete užívať polievku viac ako doteraz! Prípravu paradajkovej polievky zvládne aj zači