Čo s hráškom? Pripravte z neho rýchlu a chutnú jarnú omáčku, hráškové cestoviny. Stačí pridať rastlinnú smotanu a dochutiť všetko mätou, bazalkou či kôprom a poriadnou dávkou lahôdkového droždia a citrónovej kôry. Hrášok, droždie, tofu, všetko okolo a na porciu môžete mať cez 40 g proteínu. Hráškové cestoviny: Počet porcií1 porciaŠtvrtina (0.25 porcií)Polovica (0.5 porcií)Predvolene (1 porcia)Dvojnásobok (2 porcie)Trojnásobok (3 porcií)Celkový čas15 min. Omáčka: 250 g hrášku (čerstvého či mrazeného)plus na serv rovanie 10 g cesnaku (2 strúčiky) 2 pl olivového oleja 4 pl lahôdkového droždia 200 ml rastlinnej smotany na varenie šťava z 1 citróna kôra z 2 citrónov (bio) 1 pl mäty 1 pl bazalky alebo kôpor (podľa preferencie) 1 čl soli čl čili vločiek štipka čierneho koreniaCestoviny: 250 g cestovín 200 g marinovaného tofu hrášok a zelenina podľa chuti NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :)5.0 IngrediencieOmáčka: 250 g hrášku (čerstvého či mrazeného)plus na serv rovanie 10 g cesnaku (2 strúčiky) 2 pl olivového oleja 4 pl lahôdkového droždia 200 ml rastlinnej smotany na varenie šťava z 1 citróna kôra z 2 citrónov (bio) 1 pl mäty 1 pl bazalky alebo kôpor (podľa preferencie) 1 čl soli čl čili vločiek štipka čierneho koreniaCestoviny: 250 g cestovín 200 g marinovaného tofu hrášok a zelenina podľa chutiPokynyHráškové cestovinyIngredienciePokyny{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2024-06-01","name":"Hr\u00e1\u0161kov\u00e9 cestoviny","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2024\/06\/DSC06271-copy-700x525.jpg","description":"Pripravte si z hr ku r chlu a chutn jarnuacute; om \u010dku, hr kov cestoviny. Sta\u010d prida\u0165 rastlinn smotanu a dochuti\u0165 ju m tou, bazalkou \u010di k prom","recipeIngredient":["250 g hr\u00e1\u0161ku (\u010derstv\u00e9ho \u010di mrazen\u00e9ho)","10 g cesnaku (2 str\u00fa\u010diky)","2 pl olivov\u00e9ho oleja","4 pl lah\u00f4dkov\u00e9ho dro\u017edia","200 ml rastlinnej smotany na varenie","\u0161\u0165ava z 1 citr\u00f3na","k\u00f4ra z 2 citr\u00f3nov (bio)","1 pl m\u00e4ty","1 pl bazalky alebo k\u00f4por (pod\u013ea preferencie)","1 \u010dl soli"," \u010dl \u010dili vlo\u010diek","\u0161tipka \u010dierneho korenia","250 g cestov\u00edn","200 g marinovan\u00e9ho tofu","hr\u00e1\u0161ok a zelenina pod\u013ea chuti"],"recipeCategory":"Hlavn\u00e9 jedl\u00e1","recipeYield":"","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","totalTime":"PT0H0M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Slovensk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Dajte variť cestoviny podľa návodu na obale. Odložte si trochu vody, ak by bola omáčka hustejšia. Hrášok, čerstvý alebo mrazený, obarte horúcou vodou, aby získal krásne zelenú farbu. Hrášok spolu so zvyškom ingrediencií na omáčku (okrem citrónovej kôry) dajte do mixéra rozmixujte do hladka. Podľa potreby pridajte viac citrónovej kôry, soli či byliniek. Bylinkami a kôrou nikdy nešetrite! Cestoviny zmiešajte s omáčkou, ak bude hustejšia, pridajte trochu vody z varenia. Na záver pridajte citrónovú kôru, hrášok, marinované tofu a ďalšiu zeleninu podľa chuti. Hodí sa cuketa, šampiňóny, rajčiny, špargľa či brokolica, ktorú stačí pár minút opekať na panvici. Recept nájdete aj ako video tu. Na blogu nájdete aj recept na skvelé tekvicové cestoviny. Príspevok Hráškové cestoviny zobrazený najskôr Surová Dcérka.
Marry me tofu je vegánska verzia marry me chicken, teda tofu v dokonalej toskánskej smotanovej omáčke len s dobrými vecami ako sušené rajčiny, bazalka a talianske bylinky Tento recept minulý mesiac testovali odberatelia na HeroHero a padli slová ako dokon
prejsť na článokLasagne boli prvé naozaj vegetariánske jedlo, ktoré som v živote varila, ešte predtým, ako som sa stala vegánkou. Vtedy sa mi proste nechcelo variť maso, tak som ich spravila s baklažánom a cuketou. Dnes mám pre vás vylepšenú verziu na vegan lasagne s bak
prejsť na článokRaňajky Najdôležitejšie a predsa najviac vynechávané jedlo dňa. Pre veľa ľudí je nemysliteľné ráno si dať niečo sladké, radšej uprednostnia drevorubačský kus chleba, salámu, vajce na tvrdo alebo párky s horčicou. Či už patríte do jednej alebo druhej skupi
Jarné slnko pomaly, ale isto prebúdza prírodu zo zimného spánku a dni sa konečne predlžujú. To je ideálny čas na to, aby ste si konečne dopriali zaslúženú dovolenku a načerpali novú energiu. Či už ste milovníci prírody, histórie, umenia alebo gastronómie,
Pirátsky deň – program plný zabavy V našej partii máme kopec detí, a ešte k tomu takmer v rovnakej vekovej kategórii. Mojej veľmi dobrej kamarátke napadlo, že by sme v rámci spoločnej plánovanej opekačky, mohli pripraviť aj nejaký zábavn
prejsť na článok