Šťavnatý závin z krehkého cesta, ktoré možno nahradiť aj hotovým lístkovým cestom.
Jahodový špenát vlastne špenátom ani nie je. Ide o mrlík hlavatý (lat.Chenopodium capitatum). Táto neobvyklá rastlina sa pestuje v európskych záhradkách už po celé storočia. Pôvodom je z južnejších európskych a ázijských oblastí.
prejsť na článokVarenie – Recepty – Studený bufet Slaný závin so šunkou a niekoľkými druhmi syrov je výbornou pochúťkou k vínu. Ingrediencie: Na cesto: 275 g hladkej múky 1 balíčka kypriaceho prášku do pečiva 125 g zmäknutého masla alebo margarínu 1 žĺtok 75 g
prejsť na článokV utorok som sa rozhodla upiecť nedeľnú klasiku (noačo), pečené kura so žemľovou plnkou. Takto pripravenú kurčačinu (ako hovoria v jednom nemenovanom mestečku) som nejedla snáď storočie a pretože som si chcela trochu oddýchnuť od varenia, upiekla som kura
prejsť na článokKysnuté buchty patria medzi tradičné slovenské múčniky a koláče už odnepamäti. Pripraviť buchty nie je nič zložité. Základ ich prípravy je rovnaký a vo finále ich môžete naplniť plnkou, ktorú máte najradšej.
prejsť na článokVarenie – Recepty – Múčniky a dezerty Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi. Ingrediencie: 4 broskyne 100 g jemného tvarohu 100 ml sladkej smotany 20 g vanilkového cukru 8 jadier vlašských orechov 8 sladkých sušienok 5
prejsť na článok