Jojo efekt, jeho riziká a ako proti nemu bojovať

Jojo efekt je jav, ktorý po úspešnom chudnutí zažíva mnoho ľudí. Spočíva v tom, že po skončení diéty sa hmotnosť rýchlo vráti na pôvodnú hodnotu alebo ešte viac. Tento cyklus jojo efektu môže byť nielen frustrujúci, ale aj zdraviu škodlivý. Existuje niekoľko stratégií, ako proti jojo efektu bojovať a udržať si dlhodobo stabilnú hmotnosť, ktorú ste dosiahli. V tomto článku sa pozrieme na riziká spojené s jojo efektom a na to, ako im predchádzať.

prejsť na článok

Ako bojovať so závislosťou a minimalizovať sociálne a zdravotné riziká?

Projekt z podtitulom Závislí na zdraví sa aj tento rok pokúša pomenovať problémy ľudí so závislosťami, ale aj poskytnúť zmysluplný návod na zmenu. V jeho druhom ročníku sa opäť konal celoslovenský prieskum, kde odpovedalo na otázky týkajúce sa rôznych

prejsť na článok

FESTINA LENTE

Aj v obezitológii platí zákon akcie a reakcie. Po každej rýchlej redukcii hmotnosti niektorou zo zázračných diét prichádza spätný nárast hmotnosti, tzv. JOJO efekt. FESTINA LENTE je stará latinská múdrosť, ktorú môžeme voľne preložiť do slovenčiny – Ponáh

prejsť na článok

Ako na žalúdočné ťažkosti

V týchto teplách sa dostavujú často žalúdočné problémy. Zaskočiť nás vedia nie len doma, ale aj na dovolenke. Viete ako proti nim bojovať?

prejsť na článok

Otázka - Biele chumáčiky na listoch tučnolistu (Rastliny a pestovanie )

lubos: Už dlhšiu dobu máme na listoch takéto biele chudáčiky, čo to môže byt a ako proti tomu bojovať? Už nám to zničilo krásny veľký tučnolist, až opadávaju nielen listy, ale aj stonky. (diskusie na internetovej stránke)

prejsť na článok

Viete, ktorému stromu sa hovorí POKLAD záhrady?

Orech kráľovský (vlašský) – poklad každej záhrady. V článku nájdete návod, ako ho pestovať, rozdiel vo výsadbe orecha zo sadenice a zo semena, najobľúbenejšie odrody orecha a tiež spôsoby, ako bojovať proti vrtivke orechovej.

prejsť na článok