Značka KAI vznikla v roku 1908 v Japonskom meste Seki (prefektúra Gifu) a už viac ako 100 rokov sa špecializuje na produkciu mimoriadne ostrých a kvalitných kuchynských nožov. Mesto Seki je preslávené svojou 800 ročnou tradíciou výroby špičkových samurajských mečov a z tejto tradície a know-how ťaží tiež značka KAI. Dodnes sa značná časť jej výroby spolieha na remeselnú zručnosť a precíznosť vysoko špecializovaných zamestnancov, ktorí stále nože vyšších sérií kompletizujú a brúsia, nôž za nožom, ručne. Ak sa chcete presvedčiť ako taká výroba noža prebieha pozrite si videá na konci článku. Z histórie Mesto Seki si vybral na založenie malej kováčskej dielne, ktorú si v roku 1908 otvoril, pán Saijiro Endo. Počas ôsmich rokov práce v manufaktúre sa naučil všetky tradičné japonské postupy spracovania ocele, výroby a brúsenia nožov a tieto vedomosti preniesol do svojej novo otvorenej fabriky v Seki. Počas prvej svetovej vojny tržby jeho fabriky rástli, ale po vojne sa dostavila recesia, ktorú sa podarilo pánovi Endo prekonať vďaka inovatívnemu skladaciemu nožu No.510, ktorý uviedol na trh. Tento moment pomohol naštartovať komerčný úspech spoločnosti Endo Cutlery Manufacturing Co. neskôr známej ako KAI Corporation, ktorá sa stala najväčším producentom nožov v Japonsku. Spoločnosť KAI Corporation do dnešných dní pokračuje v inovácii a zdokonalovaní svojich produktov, pričom berie ohľad hlavne na použitie tých najkvalitnejších materiálov, špičkovej technológie a pokračovanie vo viac ako 100 ročnej tradícii. O výrobe japonských nožov KAI Pozrite si ako sa vyrábajúnože KAI v srdci Japonska. Aj napriek moderným technológiam, ktoré sú pri výrobe použivané, najdôležitejšie časti výroby stále prechádzajú rukami vysoko kvalifikovaných a trénovaných profesionálov, vďaka čomu si nože KAI zachovávajú punc originality, individuálneho prístupu a tradičnej japonskej svedomitosti, ktoré sú toľko oceňované medzi profesionálnymi svetovými šéfkuchármi a horlivými nadšencami varenia. TV GUSTO Video o výrobe nožov KAI GALILEO Video o výrobe nožov KAI #image_1282751644 { width: 100%; } The post KAI špičkové kuchynské nože z Japonska appeared first on SUSHI NOŽE.
Japonské kuchynské nože sú špičkovým pomocníkom každého domáceho ako aj profesionálneho kuchára. Na to aby nože dobre slúžili roky je potrebné dodržiavať niekoľko základných pravidiel: 1. Nôže nikdy neumývajte v umývačke riadu agresívne chemikálie a blíz
prejsť na článokV ponuke nože od nemeckého výrobcu zo Solingenu značky LINDER. Skvelé vyskakovacie nože, high quality dýky a lovecké nože od renomovaného výrobcu zo Solingenu.
prejsť na článokNOŽE EICKHORN Nože Eickhorn sú produktom tradičného nemeckého nožiarstva zo Solingenu.
prejsť na článokCena: 4 €Brúska na nože HCK-186: 3 stupne brúsenia: jemné a hrubé ostrenie a ostrenie pre keramické nože3 stupne brúsenia: jemné ostrenie, hrubé ostrenie a ostrenie pre keramické nožeProtišmyková spodná časť pre lepšiu stabilituErgonomický tvar pre bezpeč
prejsť na článokAko jediní na Slovensku Vám ponúkame vyše 10.000 nožov známych svetových značiek, a to vďaka nadviazaniu spolupráce s naším zahraničným partnerom. Nájdete tu rôzne lovecké nože, vreckové nože, poľovnícke nože, damaškové nože, vojenské nože, multifunkčné n
prejsť na článok