Kôprovú omáčku som naposledy jedla, myslím, na základnej škole a pri príprave som sa pristihla, že úplne neviem, ako má správne chutiť. Našťastie, všetko vyriešilo pridanie kôpru (nečakané), ktorý tam išiel až na samom konci. To ma zmiatlo no, chýbala mi tam jeho špecifická, jemne prenikavá chuť. Kôprovku som podávala s hovädzím vareným mäsom a domácou žemľovou knedľou. Ňom ňom. dali by ste si? tak si spravte » prísady: 500 ml mlieka1 šľahačková smotanaplátok masla1 citrón2 pl hladkej múkykôporcukorsoľ postup: Maslo si rozpustíme v menšom hrnci, pridáme múku a pripravíme si zápražku. Tú zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme šľahačkovú smotanu a ešte raz necháme prejsť varom. Dochutíme šťavou z jedného citróna, soľou a cukrom, zložíme z platničky a pridáme kôpor. Hodí sa čerstvý, ale rovnako dobre poslúži aj sušený. « rodinné foto s knedľami Dobrú chuť! The post kôprová omáčka appeared first on ňom ňom.
Brokolicová omáčka a kuracie mäsko- výborná chuť, ľahká príprava! Vyskúšajte náš nový recept! Brokolicová omáčka s kuracím mäsom Brokolicová omáčka s kuracím mäsom - výborná
Print Rýchla paradajková omáčka na pizzu podľa Jamieho Olivera Túto omáčku na pizzu mám odskúšanú, je rýchla a skutočne výborná. Ingrediencie4lyžice olivového oleja3konzervované lúpané oválne paradajky aj so šťavou4strúčiky cesnaku1zväzoček
Prepeličie vajíčko marinované v cvikle, mousse z kozieho syra, špargra, pšenicaPolievka Krém z mladého špenátu, jarná bryndza, redkovkaPrvé hlavné jedlo Domáce cappellatti, žihlava, ricotta, pistácie, datelinka,omáčka z bieleho vína, šalotkaDruhé hlavné j
prejsť na článokChutney (čítaj čatný) je chutná sladko-kyslá omáčka. Môžeme ju jesť hneď, alebo uchovať sterilizovanú. Chutí ku grilovanému alebo pečenému mäsu. Príprava je jednoduchá.
Sójovú omáčku sa nedá nemilovať! Jej výnimočnou chuťou dotvára mnoho jedál. Bohužiaľ, nachádza sa v nej lepok a sója, čo neprospieva hlavne alergikom. Prinášame vám teda recept na domácu alternatívu, ktorá podľa nás chutí ešte lepšie ako „originál", no je
prejsť na článok