Kuchynské variácie na hrozienka

Varenie – Rady do kuchyne Dôvody, prečo hrozienka konzumovať, sú zrozumiteľné. Sušené hroznové bobule možno nevyzerajú najvábnejšie, no scvrknuté plody vinnej revy netreba podceňovať. Obsahujú ovocný cukor, sodík, vitamíny, sacharidy, vlákninu, železo i vápnik a dokonca chránia organizmus pred vplyvom voľných radikálov a pred starnutím. Na druhej strane sú však kalorické, 15 g hrozienok zodpovedá 2 kockám cukru. Preto sa neodporúča preháňať to s množstvom tejto sladkej a zdravej pochúťky. Postačí za hrsť denne. Jesť ich môžeme ako rýchly dezert, jednoducho si požuvať pár hrozienok. Ale pri troche fantázie chutia aj v kombinácii s nejakým pokrmom. Kde všade sa toto sušené ovocie uplatní? ... v bábovke, biskupskom chlebíku alebo inom múčniku z piškótového cesta ... v ťahanom ceste na štrúdľu s jablkami, orechmi alebo tvarohom ... v kysnutom ceste na vianočku či sladké pečivo ... v maslovom ceste na sušienky ... vo vianočných medovníkoch a v perníku ... v orechovej alebo ovocnej plnke na domáce koláče ... v orechovo-medovo-čokoládovej zmesi na nepečený dezert – sladkú sviatočnú salámu alebo guľky ... v tvarohovej náplni do palaciniek alebo buchiet ... v zmesi kukuričných lupienkov alebo ovsených vločiek ... v zmesi na domáce müsli ... ako súčasť sladkých i sladkokyslých zaváranín z ovocia a zeleniny, napríklad čatní ... ako posýpka na zmrzlinu či iný dezert, najlepšie z tvarohu ... pri príprave zmesi na ryžový nákyp alebo žemľovku ... na vylepšenie chuti teplého punču ... na posypanie krupičnej či ryžovej kaše ... na chuťové ozvláštnenie zemiakovej kaše a ovocného šalátu ... v ryži s karí podľa indického receptu ... v pokrmoch z tofu ... v plnke do hydiny ... na dochutenie šťavy duseného hovädzieho mäsa a diviny Poznámka: Hrozienka chutia najviac v kombinácii so škoricou, medom, čokoládou, tvarohom, jablkami, orechmi. Do cesta sa často dávajú až potom, keď sa na pol hodiny namočia do rumu. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Cestovinový nákyp s jablkami

Uvarené široké rezance alebo iné cestoviny, jablká, vajcia, hrozienka, trochu masla a cukru. 

prejsť na článok

Kuchynské batérie Schock

Kuchynské batérie Schock: Výnimočná spoľahlivosť a štýlový dizajn Pri nákupe nových kuchynských batérií je dôležité zvoliť si spoľahlivý a kvalitný výrobok, ktorý splní vaše očakávania. Jednou z popredných značiek na trhu je Schock, ktorá ponúka širokú šk

prejsť na článok

Sóda bikarbóna pomôže aj v záhradke!

O sóde bikarbóne sme písali už mnohokrát. Dokáže čistiť kuchynské dresy alebo pomáha bieleniu Teraz vám však prinášame pár tipov, ako ju možno využiť aj v záhrade.

prejsť na článok

Reprezentant značky pre exkluzívne kuchynské a kúpeľnové štúdiá

▪ Pozícia je vhodná pre šikovného obchodného zástupcu, ktorý má estetické cítenie, pozitívny vzťah k dizajnu a je pre neho zaujímavé pracovať pre firmu s luxusným produktom.

prejsť na článok

Zobnime si pár hrozienok

Zdravie a krása – Keď lieči príroda Hrozienka sú obľúbenou ingredienciou, ktorá vylepšuje chuť dezertov či koláčov, vrátane vianočných receptúr. Okrem chuťových vlastností je tento druh sušeného ovocia zdrojom viacerých vitamínov a minerálov, ktoré utuž

prejsť na článok