Varenie – Rady do kuchyne Dôvody, prečo hrozienka konzumovať, sú zrozumiteľné. Sušené hroznové bobule možno nevyzerajú najvábnejšie, no scvrknuté plody vinnej revy netreba podceňovať. Obsahujú ovocný cukor, sodík, vitamíny, sacharidy, vlákninu, železo i vápnik a dokonca chránia organizmus pred vplyvom voľných radikálov a pred starnutím. Na druhej strane sú však kalorické, 15 g hrozienok zodpovedá 2 kockám cukru. Preto sa neodporúča preháňať to s množstvom tejto sladkej a zdravej pochúťky. Postačí za hrsť denne. Jesť ich môžeme ako rýchly dezert, jednoducho si požuvať pár hrozienok. Ale pri troche fantázie chutia aj v kombinácii s nejakým pokrmom. Kde všade sa toto sušené ovocie uplatní? ... v bábovke, biskupskom chlebíku alebo inom múčniku z piškótového cesta ... v ťahanom ceste na štrúdľu s jablkami, orechmi alebo tvarohom ... v kysnutom ceste na vianočku či sladké pečivo ... v maslovom ceste na sušienky ... vo vianočných medovníkoch a v perníku ... v orechovej alebo ovocnej plnke na domáce koláče ... v orechovo-medovo-čokoládovej zmesi na nepečený dezert – sladkú sviatočnú salámu alebo guľky ... v tvarohovej náplni do palaciniek alebo buchiet ... v zmesi kukuričných lupienkov alebo ovsených vločiek ... v zmesi na domáce müsli ... ako súčasť sladkých i sladkokyslých zaváranín z ovocia a zeleniny, napríklad čatní ... ako posýpka na zmrzlinu či iný dezert, najlepšie z tvarohu ... pri príprave zmesi na ryžový nákyp alebo žemľovku ... na vylepšenie chuti teplého punču ... na posypanie krupičnej či ryžovej kaše ... na chuťové ozvláštnenie zemiakovej kaše a ovocného šalátu ... v ryži s karí podľa indického receptu ... v pokrmoch z tofu ... v plnke do hydiny ... na dochutenie šťavy duseného hovädzieho mäsa a diviny Poznámka: Hrozienka chutia najviac v kombinácii so škoricou, medom, čokoládou, tvarohom, jablkami, orechmi. Do cesta sa často dávajú až potom, keď sa na pol hodiny namočia do rumu. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freepik.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Uvarené široké rezance alebo iné cestoviny, jablká, vajcia, hrozienka, trochu masla a cukru.
Kuchynské batérie Schock: Výnimočná spoľahlivosť a štýlový dizajn Pri nákupe nových kuchynských batérií je dôležité zvoliť si spoľahlivý a kvalitný výrobok, ktorý splní vaše očakávania. Jednou z popredných značiek na trhu je Schock, ktorá ponúka širokú šk
prejsť na článokO sóde bikarbóne sme písali už mnohokrát. Dokáže čistiť kuchynské dresy alebo pomáha bieleniu Teraz vám však prinášame pár tipov, ako ju možno využiť aj v záhrade.
prejsť na článok▪ Pozícia je vhodná pre šikovného obchodného zástupcu, ktorý má estetické cítenie, pozitívny vzťah k dizajnu a je pre neho zaujímavé pracovať pre firmu s luxusným produktom.
prejsť na článokZdravie a krása – Keď lieči príroda Hrozienka sú obľúbenou ingredienciou, ktorá vylepšuje chuť dezertov či koláčov, vrátane vianočných receptúr. Okrem chuťových vlastností je tento druh sušeného ovocia zdrojom viacerých vitamínov a minerálov, ktoré utuž
prejsť na článok