KURA TIKKA MASALA A CHLIEB NAAN

Kura Tikka Masala patrí v Británii medzi najobľúbenejšie jedlá. A práve na ostrovoch by sme tiež mali hľadať pôvod receptu, zrejme u juhoázijskych prisťahovalcov z indického subkontinentu. V jedle sa spojujú všetky tie nádherné indické chute s dobrou kuracinkou a dokonalou omáčkou, ktorú Briti vo všeobecnosti tak veľmi milujú. Dnes sa s týmto jedlom môžete stretnúť prakticky na celom svete, zväčša v indických reštauráciách, ale nie je vôbec ťažké pripraviť si ho aj doma. Na kura Tikka Masala budete potrebovať (pre 4 osoby): 2 ks väčších kuracích pŕs bez kože,400 ml kokosového mlieka,1 veľká lyžica paradajkového pretlaku,2 veľké lyžice bieleho jogurtu,soľ,čerstvo mleté čierne korenie,olej,čerstvý koriander Na masala pastu: 1 červená cibuľa,2 strúčiky cesnaku,2 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru,2 lyžičky garam masala,hrsť lúpaných mandlí,1 lyžičku chilli,šťava z jedného citróna Na chlieb Naan (4 kusy): 75 ml vlažnej vody,pol lyžičky cukru.pol lyžičky sušeného droždia,75 g kyslej smotany izbovej teploty,45 ml teplého mlieka,250 g hladkej múky,pol lyžičky jedlej sódy,pol lyžičky kypriaceho prášku ,pol lyžičky soli,maslo ghee Začnite prípravou vlastnej pasty masala. Cibuľu narežte na menšie kúsky a vhoďte do malého mixéra. Pridajte všetky ostatné ingrediencie na pastu a poriadne rozmixujte.Narežte kuracie mäso na menšie kusy. Vhoďte do misy, pridajte jogurt a lyžicu masala pasty a nechajte marinovať v chladničke asi 30 minút. Na panvici rozohrejte trochu oleja a na ňom restujte marinované kuracie prsia. Pridajte pretlak, zvyšnú pastu masala, osoľte a okoreňte, premiešajte a zalejte kokosovým mliekom. Pod pokrievkou varte asi 20 minút. Na záver už len dochuťte soľou, korením alebo chilli, ak obľubujete pikantnejšie jedlá.Pripravte si naan. Zmiešajte vodu s cukrom a droždím a premiešajte. Pridajte kyslú smotanu a teplé mlieko a znova premiešajte. Do tejto zmesi pridajte múku zmiešanú so sódou, kypriacim práškom a soľou. Na hrubo pomúčte pracovnú dosku. Preložte na ňu cesto a vymieste do tvaru gule. Cesto musí trochu lepiť. Vložte do múkou vysypanej misy, prikryte potravinovou fóliou, utierkou a na teplom mieste nechajte kysnúť jednu hodinu.Keď cesto zdvojnásobí objem rozdeľte ho na 4 rovnaké časti a každú časť vymieste do tvaru gule. Cesto rozvaľkajte na hrúbku 1,5 až 2 mm a tesne pred pečením potrite roztopeným maslom ghee. Na miernom ohni rozpáľte panvicu a potretou stranou vložte naan na panvicu. Rýchlo potrite znovu maslom ghee a panvicu prikryte pokrievkou. Pečte asi 1,5 minúty na každej strane. Hotový naan ukladajte na tanier a zakryte čistou bavlnenou utierkou.Kura Tikka Masala podávajte s ryžou, červenou cibuľou, naanom a nezabudnite na čerstvý koriander.

prejsť na článok

Ide si namáčať

Pribehne mladý upír do pekárne a kričí: - Chlieb, chlieb, rýchlo mi dajte chlieb! Predavačka na neho: - Ale veď upíri chlieb nejedia! - To je pravda, ale za rohom je havária, tak si idem namáčať!

prejsť na článok

BBQ kura v celku

Následne hodíme na horúce uhlíky pár kúskov jablone na údenie, kura otočíme kožou nadol apečieme 40 minút. Po uplynutí tejto doby sa mäso samé oddelí od kostí, preto musíme s kuraťom manipulovať opatrne. Obe strany potrieme omáčkou BBQ apečieme ďalších 40

prejsť na článok

PANEER BUTTER MASALA

Paneer Butter Masala je klasické indické jedlo so smotanovo – paradajkovou omáčkou a chutnými kockami paneeru. ČO POTREBUJETE: 400g Paneer; pokrájať na kocky2 veľké červené cibule; rozmixovať na pyré2 veľké paradajky; rozmixova

prejsť na článok

OČISTNÁ KÚRA S DETOX ČAJOM

Očistná kúra s Detox čajom Detoxikačná kúra znamená očistu tela od škodlivých látok. Na tento účel má každý v prvom rade vlastné telo – obličky, pečeň a uzliny, ktoré nás zbavujú škodlivých látok veľmi účinne, pokiaľ sme zdraví. Čo sa týka prírodného deto

prejsť na článok

Kupovanie chleba

Manželka sa pýta manžela: - Kúpil si chlieb? Manžel odpovedá: - Chlieb, nákupy... To nie je chlapská práca, prdelinka. Žena na to: - Tak sa vyzleč a poď robiť chlapskú prácu! Manžel: - Ježiši, ty vôbec nerozumieš srande, daj mi tú tašku!

prejsť na článok