Laktóza vo výživovej pyramíde

Na výživovej pyramíde sú prírodné potraviny rozdelené do ôsmich skupín: vodu a ďalšie bezkalorické nápoje; zeleninu; ovocie; obilie (vrátane zemiakov); mlieko (mliečne výrobky, syry); mäso/ryby/vajcia (vrátane hydiny a strukoviny); tuky/oleje/olejniny; extra. „Extra“ vtomto zozname vyjadruje skupinu pochutín, ktoré sú chudobné na výživné látky amali by byť len malou súčasťou vašej stravy (sladkosti, alkohol, zákusky,). [] The post Laktóza vo výživovej pyramíde appeared first on laktoza.sk.

prejsť na článok

Hra na skrývačku s laktózou

Opäť si pripomeňme, že rôzne druhy mliečnych výrobkov obsahujú rôzne množstvá laktózy a každý človek znáša laktózu inak. Niektorí ľudia môžu trochu tolerovať, zatiaľ čo iní môžu zniesť veľa. Preto sa vaše príznaky môžu líšiť v závislosti od toho, čo jete.

prejsť na článok

Bez laktózy, ale nie bez cukru

Množstvo laktózy v mliečnych výrobkoch sa líši v závislosti od použitého procesu transformácie a dozrievania. Aj keď mlieko obsahuje najviac laktózy, tvrdé syry ho neobsahujú. V súčasnosti si môžeme kúpiť kravské mlieko, jogurt a smotanu bez laktózy. Pre

prejsť na článok

10 bodový program pre zdravie

Nemecká spoločnosť pre výživu (DGE) zostavila podľa aktuálnych vedeckých poznatkov desaťbodový program, pozostávajúci z vyváženého výberu potravín a chutnej stravy, ktorý by mal prispieť k udržaniu zdravia ľudí. Ten možno využiť aj pri intolerancii na lak

prejsť na článok

Sójové mlieko skvelý variant

Aké zdravé je napríklad vaše mandľové mlieko naozaj? Môže dobre chutiť a nesmie spôsobiť žiadne nepríjemné reakcie spôsobené kravským mliekom. Ale aj keď sú mliečne nápoje na báze rastlín tohto druhu na trhu už niekoľko desaťročí a sú propagované ako zdra

prejsť na článok

Buďme sami k sebe priateľskí

Skúsme inšpiráciou Medzinárodného dňa priateľstva (30.7.) nadviazať priateľský postoj ksebe samému anačúvajme si. Rešpektujme výhody a nevýhody kravského mlieka asledujme, aký majú vplyv na náš organizmus. Kravské mlieko je zdravé, kompletné jedlo, ktoré

prejsť na článok