Malé pivovary: Tradičné horké pivo môže na Slovensku zanikúť / Copyright © SITA 2009

Prebraté zo zdroja: ekonomika.sme.sk Slovenské tradičné pivo je vraj v ohrození. Podľa Asociácie malých nezávislých pivovarov Slovenska viac ako 80 percent slovenského trhu s pivom totiž ovládajú nadnárodné pivovary.

prejsť na článok

Malé pivovary, kde sa veľké pivo varí / Autori: Marek Ondrejka, Peter Briška

Prebraté zo zdroja:  Trnavské noviny, str. 23 Malé pivovary, ale výborné pivo. Mali sme možnosť sa o tom presvedčiť na vlastné oči. Vďaka Trnavčanovi Mariánovi Mokošovi. Keď nás pozval na prehliadku malých českých pivovarov, nezaváhali sme ani na s

prejsť na článok

Pivo pijeme čoraz menej / Autor: Martin Mitošinka

Prebraté zo zdroja: pluska.sk Nechutí nám alebo je drahé? V každom prípade sa na Slovensku vyrába i pije čoraz menej piva. Kým v roku 2002 vyrobili slovenské pivovary 4,85 milióna hektolitrov piva, v minulom roku to bolo už len 3,265 m i l i ó n a hekto

prejsť na článok

10 dôvodov prečo je dobré a zdravé piť pivo

Pivo je zlatistý alkoholický nápoj vyrábaný zo sladu, chmeľu, vody a pivovarských kvasiniek s horkastou chuťou. Pitie piva má na Slovensku pomerne dlhú tradíciu. V minulosti sa pivo varilo takmer vo všetkých mestách a väčších obciach. Hoci dnes je na Slov

prejsť na článok

Uvarte si bazové alebo smrekové pivo

(Domáca výroba piva, 6. časť). Domáce pivo z bazových kvetov alebo z mladých končekov smrekových vetvičiek si v supermarkete určite nekúpite. O to väčšiu radosť spravíte sebe a svojim priateľom, keď si tieto chuťovo veľmi zaujímavé tradičné anglické pivá

prejsť na článok

Milovať pivo, to nie je len piť ho / Autor: Eva Andrejčáková

Prebraté zo zdroja: domacnost.sme.sk Viete čo je labológia? Na prvý pohľad úplne banálna vec: zbieranie suvenírov, ktoré súvisia s pivom. Ale za tisíckami kusov etikiet, plechoviek, podpivníkov či krígľov z celého sveta, ktoré sa hromadia v príbytkoch z

prejsť na článok