Marinády na mäso a zeleninu

Ponúkame Vám prehľad marinád, ktoré sme pre Vás získali z rôznych kulinárskych zdrojov. Tieto marinády sú určené prevažne na kuracie, bravčové, ale aj na ryby či jahňacie alebo kto holduje vegetariánskym jedlám, nájdete tu aj tipy na marinádu k zelenine, ovocí či na syry. Do marinády používame najlepšie olivový olej, korenie či koreniace zmesi a bylinky, ktoré môžu byť použité ako čerstvé, tak aj sušené.

prejsť na článok

4 dôvody, prečo pridať jahňacie mäso do svojho jedálnička

Jahňacie mäso je zaradené medzi červené mäso, o ktorom sa často hovorí, že nie je až také zdravé, ako biele. Avšak mäso z jahňaťa odchovaného na tráve je vynikajúcim zdrojom proteínov a životne dôležitých živín, ako je železo, zinok, selén a vitamín B12,

prejsť na článok

Pravý boršč

Varenie – Recepty – Polievky Hustá zeleninová polievka plná vitamínov, ktorá zasýti aj najväčších hladošov. Ingrediencie: 250 g hovädzieho mäso 100 g bravčového pliecka hovädzia kosť 200 g koreňovej zeleniny 250 g hlávkovej kapusty 2 zemiaky 2

prejsť na článok

Pomaly pečené mäso so zeleninou

Palacinky, pražená ryža či pečené mäso ... čo ich spája? No predsa príprava na panvici. Čím lepšia panvica, tým jednoduchšia príprava. Je to úžasné, o koľko sa dá zjednodušiť celý proces varenia tým, že použijete naozaj dobré panvice či hrnce. Teraz, k

prejsť na článok

hovädzí vývar

Možno sa pýtate, prečo tu dávam takú jednoduchú polievku, ako je hovädzí vývar. Pravdupovediac, úplne jednoduché to nie je. Všetci pripravujeme vývar takmer rovnako, no každý jeden má svojskú chuť. O ten môj sa chcem podeliť, lebo som konečne našla správn

prejsť na článok

Hnije mäso v črevách?

"Mäso hnije v črevách". Dnes si v krátkosti povieme o tom, že to je jeden veľký MÝTUS! Takže odpoveď znie jednoznačne. Nie, mäso nehnije v črevách, nakoľko v črevách po tráveni mäsa neostane nič, čo by tam mohlo zhniť. Ako prebieha trávenie mäsa? Mäso sa

prejsť na článok