Na tieto palacinky sa budete zakaždým tešiť, akoby ste ich jedli prvýkrát! Niekoľko predvyrobených produktov na prípravu palaciniek nájdete aj v našich nákupných reťazcoch. Doma si ich ale viete pripraviť oveľa zdravšie a s tým, že budete presne vedieť čo sa v zmesy nachádza. Tak prečo kupovať balený produkt? Ich nadýchanosť budete zbožňovať, ich chuť dotvoríte ľubovoľnými prísadami a ich zdravotné účinky oceníte v dlhodobom horizonte. Ingrediencie • 2 hrnčeky múky z ovsených vločiek (prípadne klasickej polohrubej múky) • 1 ČL kypracieho prášku • 1 ČL odtučneného kakaa • štipka soli • 2 vajíčka • 1 a 1/4 hrnčeka mandľového mlieka (môže byt aj kravské) • 4 ČL BIO kokosového alebo BIO mandľového oleja • 1 ČL vanilkového extraktu (na dochutenie) • kôra z 1 citróna (na dochutenie) Návod na prípravu • rozmixujeme ovsené vločky mixujeme, kým nevznikne jemná múka • v prvej miske zmiešame múku z vločiek, kypriaci prášok, soľ, kakao a citrónovú kôru • do druhej misky pridáme vajíčka, mandľové mlieko, BIO kokosový olej alebo BIO mandľový olej a vanilkový extrakt • obsah oboh misiek spojíme a miešame, až kým sa všetky ingrediencie nespoja • na rozohriatu panvicu (nepriľňavú) pridáme trochu vybraného BIO oleja • zakaždým vylejeme primerane veľkú naberačku cesta a pečieme dozlatista z oboch strán (približne 2-3 minúty) • podávame napríklad s tvarohom, domácim džemom a ozdobené ovocím Enjoy your meal! Malý TIP na záver: Ak chcete, aby sa palacinky svojou formou podobali na lievance, pridajte o trochu viac ovsených vločiek, až kým nebude cesto dostatočne husté. Vďaka tomu ho budete môcť na panvici vytvarovať na menšie placky, ktoré ešte viac posilnia americký zážitok.
Trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.
U nás doma sa stali palacinky symbolom piatku. Vždy v piatok po škole sme si zvykli robiť s našimi babami piatkovú párty. Prišli sme domov zhodili sa veci zo školy a zo škôlky a začali sme spolu robiť cesto na palacinky. Pre mňa sú palacinkové piatky jedi
prejsť na článokPalacinky sú jedným z najobľúbenejších jedál po celom svete, ktoré sa tešia veľkej obľube nielen vďaka svojej jednoduchej príprave, ale aj vďaka nekonečným možnostiam, ako ich dochutiť a podávať. Či už preferujete sladké raňajky, dezert po obede, alebo ch
Čo potrebujeme: Postup: biele tofu vanilkový extrakt mlieko (alebo mandľové mlieko) rastlinný olej (iba trošku) špaldová múka trstinový cukor kypriaci prášok soľ ovocie javorový sirup na poliatie V mixéri vymiešame tofu, olej a mlieko do krémovej konzist
prejsť na článokKaždý z nás to pozná… Oplátkové cesto sa nie vždy vydarí a piecť oplátky, ktoré sa lepia je hotové trápenie. Keď naša trpezlivosť pretečie, oplátkové cesto vyhodíme do záchodu alebo dáme zvieratám. Ale je to nutné, aby sme takto plytvali potravinami? V dn
prejsť na článok