Keby sme kategorizovali rôzne textúry a tvary cestovín, skončili by sme na vyčerpávajúcom zozname s viac ako 600 druhmi pasty. Avšak, poznáte aspoň niekoľko základných druhov, ktoré bežne využívate vo vašej kuchyni? Spaghetti Najpopulárnejším druhom talianskej pasty na Slovensku sú, s najväčšou pravdepodobnosťou, obyčajné špagety. Avšak, vedeli ste, že existuje niekoľko druhov tejto dlhej cestoviny? Napríklad hrubšia verzia s dierou vo vnútri v podobe makarónov, plochá verzia tenších špagiet fettuccine alebo hrubších pappardelle. Čas varenia týchto cestovín tak v závislosti od ich hrúbky varíruje. Penne Valcovité cestoviny penne sú mierne tvrdé a trvá o niečo dlhšie, kým sa primerane uvaria. Avšak, vynikajúco sa hodia k robustným a smotanovým omáčkam so zeleninou. Keďže počas prípravy sa omáčka dostáva aj do vnútra cestovín, je skutočne potešením ich jesť. Tento druh pasty sa v rámci tvrdosti väčšinou pripravuje al dente, čiže mierne nedovarené. Farfalle Tento tvar cestovín pripomína motýlika, ktorý je v strednej časti mierne stlačený. Keďže farfalle majú pomerne široký povrch, je vhodné ich pripravovať a servírovať s bohatou paradajkovou alebo smotanovou omáčkou. Takéto hutné salsy skutočne dobre priliehajú k ich povrchu a vytvárajú lahodné hlavné jedlo. Farfalle by sme mali variť vo vriacej vode asi 10 12 minút. Fusilli Toto je pravdepodobne jeden z najrozšírenejších tvarov cestovín. Fusilli svojím tvarom veľmi nápadne pripomínajú obyčajnú skrutku. Ako sa táto deliciózna pasta vyrába? Balením tenkých prúžkov cestovín okolo dlhých špajdlí a ich krájaním na viac kusov. Tento druh cestovín potrebuje variť trochu dlhšie, preto ho nechajte vo vode približne 13-14 minút. Gnocchi Máte radi tradičné domáce bryndzové halušky? Potom budete mať zaručene radi aj gnocchi! Tieto malé a mäkké knedlíčky sú tradične vyrobené zo zemiakov, vajec a múky. Ide o mimoriadne výdatné cestoviny, ktoré sa ideálne podávajú s bohatými omáčkami, ba dokonca, sú vhodné aj na pečenie. Odhadnúť čas varenia gnocchov je jednoduchý. Uvarené cestoviny vždy vyplávajú na hladinu hrnca s vodou. Mušle & Ravioli Nakoniec tu máme cestoviny, ktoré môžete naplniť niekoľkými druhmi talianskych syrov, tepelne spracovanej zeleniny alebo čímkoľvek, čo máte práve po ruke. Keďže ich tvar a textúra sú podobné našim plneným pirohom, ich čas varenia je približne rovnaký. The post Najznámejšie druhy cestoviny: Poznáte ich všetky? appeared first on LeTorri.
Rôzne tvary, textúry, chute i zloženie. Čo sa týka obľúbených talianskych cestovín, súčasný kulinársky trh je naozaj pestrý. Práve rozmanitosť je aj dôvodom, prečo si jednotlivé druhy cestovín vyžadujú rozdielny spôsob prípravy. Tenké a dlhé cestoviny pot
prejsť na článokPoznáte to. Varíte svoje obľúbené cestoviny a voda náhle zovrie! Zaujíma Vás, čo sa stane, ak do Vašej BORY natečie tekutina? Nebojte sa, nie je to problém! V závislosti od konkrétneho modelu varnej dosky s odsávaním pár sa v digestore môže nahromadiť až
prejsť na článokMinestrone Locanda - Vrútky & Martin Minestrone, zlatý fond talianskej kuchyne Rozmýšľali ste niekedy nad tým, z čoho sa varí talianska polievka Minestrone? Popravde, nie je stanovený žiadny tradičný recept na túto polievku, pretože každá domác
prejsť na článokMilí priatelia, tak a je to vonku, špeciálna pozvánka od skupiny EVERLONG ??, ktorá Vás bude zabávať a hrať tie najznámejšie hity ? čiže Štefánska zábava 26.12. 2019 od 19 hod ako sa patríííí. ??? V prípade rezervácie volajte na tel. 0903555667 The pos
prejsť na článok