Existuje mnoho druhov tekvíc. Všetky z nich sú jedlé, avšak hokkaido je z nich jediná, ktorá sa pred tepelnou úpravou nešúpe. Ešte pred pár rokmi patrila tekvica medzi plodiny, ktoré museli bojovať o priazeň pestovateľov.
Vyrezávanie tekvíc v Rozprávkovej kaviarni Včerajší podvečer sme si všetci veľmi užili. Ďakujeme každému, kto sa zúčastnil spoločného vyrezávania tekvíc, mali sme úžasný čas!
prejsť na článokChuť kávy ovplyvňuje niekoľko faktorov, ktoré sa týkajú pestovania, spracovania, praženia a prípravy kávy. Tu je prehľad hlavných faktorov, ktoré majú vplyv na chuť kávy: Druh kávového zrnka: Existujú rôzne druhy kávových zŕn, najznámejšie sú Arabica a Ro
prejsť na článokKáva je jedným z najpopulárnejších nápojov na svete a jej chuť a aroma sú často považované za nezameniteľné. Avšak málokto vie, že vlastne existuje mnoho druhov kávovníkov, ktoré produkujú rozdielne kávové zrná a ktoré sa pestujú v rôznych oblastiach na c
prejsť na článok26.10.2023, od 19:00 Priatelia vinári, pripravili sme pre vás ďalší z vrcholov tohtoročnej sezóny v Bratislave. Skvelým vínam z Chateau Pichon Baron bude sekundovať skvelé poňatie francúzskej gastronómie. Večerom Vás bude sprevádzať David Froelón.
prejsť na článokVrúbľovanie uhoriek na tekvice nie je ničím novým. O tomto postupe sa dočítate i v knihách pre záhradkárov spred viac ako tridsiatich rokov. Mnoho ľudí si však aj napriek tomu myslí, že ide o moderný výmysel, pretože rôzne „pokrížené“ druhy zeleniny, dnes