Najznámejšie druhy tekvíc

Existuje mnoho druhov tekvíc. Všetky z nich sú jedlé, avšak hokkaido je z nich jediná, ktorá sa pred tepelnou úpravou nešúpe. Ešte pred pár rokmi patrila tekvica medzi plodiny, ktoré museli bojovať o priazeň pestovateľov.

prejsť na článok

Vyrezávanie tekvíc v Rozprávkovej kaviarni

Vyrezávanie tekvíc v Rozprávkovej kaviarni Včerajší podvečer sme si všetci veľmi užili. Ďakujeme každému, kto sa zúčastnil spoločného vyrezávania tekvíc, mali sme úžasný čas!

prejsť na článok

Čo všetko ovplyvňuje chuť kávy?

Chuť kávy ovplyvňuje niekoľko faktorov, ktoré sa týkajú pestovania, spracovania, praženia a prípravy kávy. Tu je prehľad hlavných faktorov, ktoré majú vplyv na chuť kávy: Druh kávového zrnka: Existujú rôzne druhy kávových zŕn, najznámejšie sú Arabica a Ro

prejsť na článok

Kde sa pestujú kávovníky a ktoré sú tie najznámejšie

Káva je jedným z najpopulárnejších nápojov na svete a jej chuť a aroma sú často považované za nezameniteľné. Avšak málokto vie, že vlastne existuje mnoho druhov kávovníkov, ktoré produkujú rozdielne kávové zrná a ktoré sa pestujú v rôznych oblastiach na c

prejsť na článok

Pichon Baron

26.10.2023, od 19:00 Priatelia vinári, pripravili sme pre vás ďalší z vrcholov tohtoročnej sezóny v Bratislave. Skvelým vínam z Chateau Pichon Baron bude sekundovať skvelé poňatie francúzskej gastronómie. Večerom Vás bude sprevádzať David Froelón.

prejsť na článok

Chcete odolnejšie uhorky? Skúste ich skrížiť s tekvicami.

Vrúbľovanie uhoriek na tekvice nie je ničím novým. O tomto postupe sa dočítate i v knihách pre záhradkárov spred viac ako tridsiatich rokov. Mnoho ľudí si však aj napriek tomu myslí, že ide o moderný výmysel, pretože rôzne „pokrížené“ druhy zeleniny, dnes

prejsť na článok