Slováci zabúdajú na zdravé jedlá a miesto toho dávajú prednosť nezdravému a rýchlemu stravovaniu. Profesor Ján Plesník tvrdí, že základom výživy obyvateľstva nielen na Slovensku, ale na celom svete, sa stáva len niekoľko plodín, ktoré môžeme bez problémov
Dnes sa opäť pozrieme na niektoré druhy zabudnutých obilnín. Konkrétne si predstavíme pšeno, amarant, a tiež aj kamut. Ak sa chcete dozvedieť viac, tak len smelo čítajte ďalej. :)
prejsť na článokNesprávne kombinácie potravín vám dokážu poriadne skomplikovať trávenie a prispievajú k spusteniu nebezpečných hnilobných procesov. Ak máte problémy s trávením, nadúvaním alebo fyzickou či duševnou výkonnosťou, skúste eliminovať zo svojho jedálnička niekt
prejsť na článokAko bežec trénujem po celý rok. Jeden z tréningov v zamrznutom lese mi pripomenul to, na čo počas vianočných sviatkov zabúdame. Zvyknem hovorievať, že nikto neocení jar tak ako bežci. Zimná bežecká príprava prebieha zväčša v mrazoch a tme. Preto sa veľmi
prejsť na článokPredstavuje užitočnú pomocníčku v každej jednej domácnosti. Šetrí nám veľa času, čistí naše špinavé oblečenie, no niekedy zabúdame, že aj ona potrebuje čistenie. Predĺžime tým jej životnosť, zabránime množeniu baktérií a zlepšíme jej výkon. Pozrite si tie
prejsť na článokV dnešnom uponáhľanom svete sa často sústreďujeme na fyzické cvičenie pre naše telo, no zabúdame, že rovnako dôležité je aj psychické zdravie. Šport a čas strávený v prírode môžu mať neuveriteľný vplyv na našu duševnú pohodu a celkový pocit blahobytu. Jed
prejsť na článok