Obilniny na ktoré zabúdame

Slováci zabúdajú na zdravé jedlá a miesto toho dávajú prednosť nezdravému a rýchlemu stravovaniu. Profesor Ján Plesník tvrdí, že základom výživy obyvateľstva nielen na Slovensku, ale na celom svete, sa stáva len niekoľko plodín, ktoré môžeme bez problémov

prejsť na článok

Obilniny na ktoré zabúdame (pokračovanie)

Dnes sa opäť pozrieme na niektoré druhy zabudnutých obilnín. Konkrétne si predstavíme pšeno, amarant, a tiež aj kamut. Ak sa chcete dozvedieť viac, tak len smelo čítajte ďalej. :)

prejsť na článok

Nikdy nejedzte vajíčka s mäsom, ani obilniny s medom

Nesprávne kombinácie potravín vám dokážu poriadne skomplikovať trávenie a prispievajú k spusteniu nebezpečných hnilobných procesov. Ak máte problémy s trávením, nadúvaním alebo fyzickou či duševnou výkonnosťou, skúste eliminovať zo svojho jedálnička niekt

prejsť na článok

Vianočné spomalenie

Ako bežec trénujem po celý rok. Jeden z tréningov v zamrznutom lese mi pripomenul to, na čo počas vianočných sviatkov zabúdame. Zvyknem hovorievať, že nikto neocení jar tak ako bežci. Zimná bežecká príprava prebieha zväčša v mrazoch a tme. Preto sa veľmi

prejsť na článok

4 účinné a lacné spôsoby, ako vyčistiť práčku

Predstavuje užitočnú pomocníčku v každej jednej domácnosti. Šetrí nám veľa času, čistí naše špinavé oblečenie, no niekedy zabúdame, že aj ona potrebuje čistenie. Predĺžime tým jej životnosť, zabránime množeniu baktérií a zlepšíme jej výkon. Pozrite si tie

prejsť na článok

Čo sa hýbe, to žije

V dnešnom uponáhľanom svete sa často sústreďujeme na fyzické cvičenie pre naše telo, no zabúdame, že rovnako dôležité je aj psychické zdravie. Šport a čas strávený v prírode môžu mať neuveriteľný vplyv na našu duševnú pohodu a celkový pocit blahobytu. Jed

prejsť na článok