Ovocná žemľovka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Žemľovka s ovocím ako klasický múčnik chutí teplý i po vychladnutí. Ingrediencie: 6 žemlí 600 ml mlieka 2 vajcia 60 g práškového cukru 60 g roztopeného masla štipka soli 500 g ovocia 20 g masla na poliatie Príprava: V teplom mlieku namočené žemle vytlačíme, pridáme žĺtky, cukor, maslo a soľ a všetko spolu premiešame. Očistené umyté ovocie (hrozno, broskyne) osušíme, väčšie kúsky pokrájame a primiešame k žemliam. Nakoniec primiešame tuhý sneh vyšľahaný z 2 bielkov. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, dáme do nej žemľovú zmes, ktorú polejeme roztopeným maslom. Pečieme vnbsp;dobre vyhriatej rúre. Upečenú žemľovku vyklopíme z misy na väčší tanier a posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Žemľovka s jablkami (z vianočky)

Ostala Vám vianočka, alebo rožky? Skúste žemľovku.

prejsť na článok

Jablkovo-rožkový nákyp (žemľovka)

Vys kúšajte tento jednoduchý dezert, prekvapí Vás jemná a lahodná chuť.

prejsť na článok

Ovocná a okrasná škôlka Biele Karpaty uchováva genofond krajových odrôd

Pred desiatimi rokmi založil Ľudo Vašš s priateľmi v Bošáci remeselnú ovocnú škôlku vo výmere 20 árov, bez komerčného zámeru s jedinou víziou: zachovať genofond starých a lokálnych odrôd Bielych Karpát. V roku 2017 sa rozšírili aj do Moravského Lieskového

prejsť na článok

Wine Fest Galanta

Toto krásne podujatie sa konalo na nádvorí a v priestoroch vinárstva Promitor Vinorum v Galante. Počas celého dňa mohli návštevníci prechutnať neobmedzené množstvo vína, pre najmenších bol pripravený detský kútik s animátormi či prehliadka kamiónu, trakto

prejsť na článok

FRIZZANTE

Nie, to nie je odroda vína, ale veľmi jemne šumivé víno. Ak poznáte Prosecco, tak Frizzante je ešte jemnejšie. Jemné bublinky ( oxid uhličitý) na stenách pohára a ľahká, ovocná, svieža chuť vínka. Na Talianskych vínach sa môžete stretnúť s označením  Mosc

prejsť na článok