Potrebujeme: 5-10 ks červených mäsitých paprík 3-5 strúčikov cesnaku, pretlačeného panenský olivový olej na prekrytie paprík soľ Ako na to: 1. Papriky umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Vyberieme jaderník. Osušíme a ukladáme na plech na pečenie. 2. Dáme do vyhriatej rúry - funkcia Grill 270 stupňov. Pečieme asi 15 minút alebo dovtedy, kým sú na povrchu čierne a vyduté. 3. Plech vyberieme. Prikryjeme druhým plechom a necháme vychladnúť. Papriky sa sparia a lepšie sa budú šúpať. 4. Papriky odkryjeme. Jednoducho ošúpeme spečenú šupku. Takto olúpané papriky ukladáme do fľaše alebo inej nádoby. Ja mám rada jánske sklo alebo menšie sklenené nádobky na ukladanie potravín. 5. Pripravíme si zálievku z olivového oleja, soli a cesnaku zmiešaním ingrediencií. Zalejeme papriky. Aby sme si boli istí, že cesnak a soľ sa dostali všade, môžeme jemne rukou papriky premiešať. 6. Skladujeme v chladničke. A keď sa teraz pýtate, na čo vám také papriky budú, sledujte recepty ďalej, určite sa tam papriky objavia.
Plánujete pestovať tento rok papriky? Výborne! Papriky majú samé výhody – sú chutné, výživné a zdravé. Tu je návod krok za krokom, ako vypestovať čo najlepšie papriky, či už začínate s vašimi vlastnými priesadami alebo ste ich dostali od známeho, či kúpil
prejsť na článokBIO paprika sa dá vypestovať nielen v záhradách, ale aj na balkónoch či terasách. Tento článok vám predstaví základné postupy a podmienky úspešného pestovania papriky v BIO kvalite.
prejsť na článokOchrana pred niektorými druhmi rakoviny: Niekoľko štúdií naznačuje, že konzumácia kávy môže byť spojená s nižším rizikom niektorých druhov rakoviny, vrátane rakoviny pečene, hrubého čreva, konečníka a prsníka. Napríklad systematický prehľad z roku 2016, k
prejsť na článokVarenie – Recepty – Zelenina a ovocie Cuketovo-hubová zmes ako teplá večera. Ingrediencie: 1 cibuľa 1 cuketa grilovacie korenie 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky 2 paradajky 1 lyžica repkového oleja 1 3 šampiňóny 1 lyžička sušeného cesnaku
prejsť na článokVarenie – Recepty – Polievky Rybiu polievku si môžeme urobiť aj na chate alebo priamo na rybačke, ak máme kotlík a základné vybavenie. Ingrediencie: 1 kg sladkovodných rýb (kapor, šťuka, sumec) 100 g cibule 100 g koreňovej zeleniny 1 a ½ l vody
prejsť na článok