Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Cuketovo-hubová zmes ako teplá večera. Ingrediencie: 1 cibuľa 1 cuketa grilovacie korenie 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky 2 paradajky 1 lyžica repkového oleja 1 3 šampiňóny 1 lyžička sušeného cesnaku 2 vajcia 2 zelené papriky Príprava: Všetky zeleninové ingrediencie opláchneme. Cuketu si rozpolíme a vydlabeme vnútro, ktoré rozkrájame na kocky, posolíme a v miske ho premiešame spolu s prelisovaným cesnakom. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané papriky a dusíme pod pokrievkou domäkka. Nakrájame si huby a pridáme na panvičku k zelenine. Potom pridáme aj nakrájaný vnútrajšok cukety. Nakoniec k celej zmesi pridáme vyšľahané vajcia a miešame do zhustnutia zmesi. Podľa chuti dosolíme. Vydlabané polovice cuketu použijeme ako netradičné mištičky. Naplníme ich pripravenou hubovo-zeleninovou zmesou a ozdobíme paradajkou a petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebíkom. FOTO: KetoDiet Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Cuketa (nazývaná aj cukina) je zdravá, pestovateľsky nenáročná zelenina. Na pohľad pripomína uhorku šalátovku (ide však skôr o tekvicu), s ktorou spoločne patria do čeľade tekvicovitých (Cucurbitaceae).
prejsť na článokCuketa je druh tekvice, ale na rozdiel od nej pochádza z Európy, konkrétne z Talianska, odkiaľ si aj nesie svoj názov (z tal. zucca či zucchine). V kuchyni sa dá použiť na viacero spôsobov. Kvôli svojej jemnej chuti, ktorá rada preberá arómy surovín, sa h
prejsť na článokNunc facilisis diam velit, non facilisis justo lobortis ac. Etiam ante tortor, consequat vel felis id, blandit finibus magna. Curabitur vel urna id tortor ullamcorper molestie. Donec accumsan, sapien nec consectetur varius, nisl nibh maximus diam, non vul
Sezónna ponuka Február 2023 Vyprážaný teľací rezeň s petržlenovými zemiakmi
prejsť na článokVarenie - Recepty – Polievky Vývar zo srnčích kostí dodá polievke s hubami, zeleninou a zemiakmi výnimočnú chuť. Ingrediencie: 500 g srnčích (jeleních) kostí 2 l vody 150 g koreňovej zeleniny 100 g zemiakov 40 g masti alebo oleja 150 g čerstvýc
prejsť na článok