Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Večera jednoduchá na prípravu a nenáročná na ingrediencie. Ingrediencie: 6 vajec 3 párky olej rajčiaková omáčka alebo kečup soľ Príprava: Párky pozdĺžne prepolíme a uložíme na panvicu opiecť na rozohriaty olej. Na párky vylejeme čerstvé vajcia, bielky trochu osolíme a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 2 až 3 minúty. Žĺtky musia ostať mäkké. Hotový pokrm preložíme lopatkou na teplý tanier, dookola polejeme rajčiakovou omáčkou a podávame s tmavým pečivom alebo chlebíkom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Viacero výskumov potvrdzuje to, čo vieme všetci, ale niektorí si to nechceme priznať. Na jedle sa šetriť neoplatí. Nie sú vajcia ako vajcia! Prečo nekupovať vajcia z veľkochovu?
prejsť na článokNa trhu sa objavila novinka – tekuté vajcia v krabici. Veľa ľuďom nad touto „novinkou šetriacou čas“ zastane rozum. Kladieme si otázky: na čo to komu je? Načo je to dobré?
prejsť na článokVarenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Netradičný recept na vyprážané vajcia, ktoré sme najprv uvarili v octovej vode, podávame s chrenovou omáčkou. Ingrediencie: 4 vajcia 700 ml vody 100 ml octu soľ 60 g hladkej múky 1 vajce 60 g strúhanky tuk
prejsť na článokVarenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom. Ingrediencie: 500 g zemiakov 250 ml mlieka 60 g masla 4 vajcia soľ 100 g tvrdého syra Príprava: Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vod
prejsť na článokOchrana pred niektorými druhmi rakoviny: Niekoľko štúdií naznačuje, že konzumácia kávy môže byť spojená s nižším rizikom niektorých druhov rakoviny, vrátane rakoviny pečene, hrubého čreva, konečníka a prsníka. Napríklad systematický prehľad z roku 2016, k
prejsť na článok