Pečené vajcia s párkami

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Večera jednoduchá na prípravu a nenáročná na ingrediencie. Ingrediencie: 6 vajec 3 párky olej rajčiaková omáčka alebo kečup soľ Príprava: Párky pozdĺžne prepolíme a uložíme na panvicu opiecť na rozohriaty olej. Na párky vylejeme čerstvé vajcia, bielky trochu osolíme a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 2 až 3 minúty. Žĺtky musia ostať mäkké. Hotový pokrm preložíme lopatkou na teplý tanier, dookola polejeme rajčiakovou omáčkou a podávame s tmavým pečivom alebo chlebíkom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Pravda o vajíčkach - Prečo nekupovať lacné vajcia z veľkochovu?

Viacero výskumov potvrdzuje to, čo vieme všetci, ale niektorí si to nechceme priznať. Na jedle sa šetriť neoplatí. Nie sú vajcia ako vajcia! Prečo nekupovať vajcia z veľkochovu?

prejsť na článok

Vajcia v škatuli

Na trhu sa objavila novinka – tekuté vajcia v krabici. Veľa ľuďom nad touto „novinkou šetriacou čas“ zastane rozum. Kladieme si otázky: na čo to komu je? Načo je to dobré?

prejsť na článok

Obložené vyprážané vajcia

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Netradičný recept na vyprážané vajcia, ktoré sme najprv uvarili v octovej vode, podávame s chrenovou omáčkou. Ingrediencie: 4 vajcia 700 ml vody 100 ml octu soľ 60 g hladkej múky 1 vajce 60 g strúhanky tuk

prejsť na článok

Vajcia zapečené v zemiakovej kaši

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Vajcia zapečené v zemiakovej kaši posypané strúhaným syrom. Ingrediencie: 500 g zemiakov 250 ml mlieka 60 g masla 4 vajcia soľ 100 g tvrdého syra Príprava: Očistené a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vod

prejsť na článok

Pitie kávy a jej vplyv na ľudský organizmus

Ochrana pred niektorými druhmi rakoviny: Niekoľko štúdií naznačuje, že konzumácia kávy môže byť spojená s nižším rizikom niektorých druhov rakoviny, vrátane rakoviny pečene, hrubého čreva, konečníka a prsníka. Napríklad systematický prehľad z roku 2016, k

prejsť na článok