Poctivý kurací vývar s celestínskymi rezancami

Kurací vývar je vlastne prírodná medicína. A práve teraz, keď vonku zažívame teplotné výkyvy, sa nášmu organizmu taká dávka zdravej polievky bude hodiť. My sme pre vás pripravili kurací vývar s celestínskymi rezancami, ktoré urobia z polievky hravo hlavný chod. Celozrnné palacinky pokrájané na rezance vašu podávanú polievku tiež dokonale skrášlia. Množstvo: 2 litre vývaru Príprava: 30 minút Varenie: 3–4 hodiny Náročnosť: Náročné Pripravte si:  na kurací vývar: skelet, 2 stehná a 4 krídla z kuraťa 2 mrkvy 1 koreňový petržlen 0,5 buľvy zeleru 2,5 litra vody 1 cibuľu 5 guliek celého korenia 3 guľky nového korenia 2 bobkové listy soľ a čierne korenie na celestínske rezance: 80 g celozrnnej špaldovej múky 130 ml mlieka 1 vajce štipku strúhaného muškátového orieška soľ Ako postupovať? Kuracie kusy opláchnite a vložte do hrnca. Do hrnca nalejte 2 litre studenej vody a pridajte korenie. Vodu priveďte do varu, stiahnite teplotu a 2 hodiny nechajte vývar ťahať (nie bublať). Nezabúdajte z vývaru zbierať penu. Po 2 hodinách pridajte do vody k mäsu očistenú zeleninu. Zeleninu stačí nakrájať na väčšie kusy. Cibuľu rozkrojte napoly a nechajte jej šupku pre krásnu farbu vývaru. Za hodinu zlejte vývar cez sito. Použitú zeleninu vyhoďte a chudé mäso z kuracích kusov oberte nabok. Do čistého vývaru teraz nastrúhajte čerstvú zeleninu – mrkvu s petržlenom a zelerom. Pridajte na kolieska nakrájaný pór. Polievku priveďte do varu a varte do zmäknutia zeleniny. Vďaka nastrúhaným kúskom je už polievka rýchlo hotová. Do polievky pridajte obraté kuracie mäso a dochuťte ju soľou a čiernym korením. Všetky ingrediencie na celestínske rezance vyšľahajte metličkou na hladkú a riedku zmes. Je to zmes podobná tej na klasické palacinky. Celozrnné palacinky smažte z oboch strán na rozpálenej panvici vymazanej olejom. Hotové celozrnné palacinky zrolujte a nakrájajte na rezance. Hotovú kuraciu polievku s domácimi celestínskymi rezancami podávajte s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! Tip: Indukčná varná platňa MORA VDIS 658 FF má praktické automatické funkcie – napríklad na dlhé varenie pri nízkej teplote, šetrné rozpúšťanie masla alebo čokolády, udržiavanie hotového pokrmu v teple, grilovanie s presným stupňom prepečenia alebo rýchle varenie veľkého množstva tekutiny. Vďaka účinným osemhranným induktorom je možné pomocou funkcie FlexiZone spájať platničky bez hluchých miest a využívať prakticky celú plochu varného panela. Funkcia MoveZone umožňuje meniť intenzitu ohrevu na spojenej zóne jednoduchým posunutím riadu. Praktická a úsporná varná platňa s presným posuvným dotykovým ovládaním stojí 459 EUR. www.mora.sk         The post Poctivý kurací vývar s celestínskymi rezancami appeared first on Rady-tipy.sk.

prejsť na článok

Domáci vývar nielen pri chrípke

Pri spomienkach na naše detstvo sa nedá zabudnúť na tradičný domáci vývar, ktorý rozvoniaval v kuchyniach vždy v nedeľu. Chutný a výživný vývar našich mám. Vývar sa odporúča konzumovať po preflámovanej noci ako prvá pomoc pri odbúravaní alkoholu z tela. J

prejsť na článok

Kurací paprikáš, maslové halušky s tvarohom

The post Kurací paprikáš, maslové halušky s tvarohom appeared first on Hyza.

prejsť na článok

hovädzí vývar

Možno sa pýtate, prečo tu dávam takú jednoduchú polievku, ako je hovädzí vývar. Pravdupovediac, úplne jednoduché to nie je. Všetci pripravujeme vývar takmer rovnako, no každý jeden má svojskú chuť. O ten môj sa chcem podeliť, lebo som konečne našla správn

prejsť na článok

Med kvalitný vz. falošný

Rozoznať poctivý med od včelára a nekvalitný "med" je pre bežného človeka nemožné.

prejsť na článok

Kurací paprikáš

Na paprikáš môžete použiť aj kuracie stehná prekrojené na polovice, alebo iba kuracie prsia bez kože.  

prejsť na článok