Pomaly pečené bravčové pliecko

Print Pomaly pečené bravčové pliecko .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Mám rada tento spôsob pečenia, mäso je veľmi chutné, zostane vo vnútri krásne šťavnaté, kým na povrchu má príjemne chrumkavú dobre vypečenú kôrčičku. Ingrediencie1200gramov bravčového pliecka3lyžice domácej bravčovej masti100mlstudenej vody10strúčikov cesnakucelá rasca podľa chutisoľ podľa chuti InstructionsBravčové pliecko vcelku umyjeme, osušíme, ostrým dlhým nožom s úzkou čepeľou mäso na viacerých miestach od povrchu do hĺbky smerom do vnútra napichneme a prešpikujeme celými strúčikmi cesnaku.Potom mäso výdatne z každej strany osolíme, preložíme do pekáča, povrch posypeme celým kmínom, pridáme asi 3 lyžice domácej bravčovej masti, podlejeme asi 100 ml studenej vody a prikryjeme na tesno alobalom.Pekáč s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 120 stupňov C a pečieme do mäkka celých 5 hodín.Počas pečenia už nepodlievame, neprelievame výpekom, v pekáči bude dosť masti a chutnej vypečenej šťavy, ktorá sa postupne uvoľní pomalým pečením zo samotného pliecka, mäsko netreba otáčať. Po tejto dobe odstránime alobal, zvýšime teplotu rúry na 200 stupňov C a dopečieme, kým sa na povrchu mäsa vytvorí pekná červeno - hnedá a do chrumkava vypečená kôrčička - asi za 25 až 30 minút.Upečené bravčové pliecko vyberieme na dosku, prikryjeme alobalom, necháme asi 30 minút odpočívať, aby sa vo vnútri ustálili všetky šťavy, potom pokrájame na plátky asi 0,5 cm silné. NotesServírujeme horúce, obyčajne s dusenou sladko - kyslou kapustou a s domácou varenou knedľou, ale výborne chutí aj s pečenými jablkami a so zemiakmi pečenými na masti. Veľmi dobre chutí aj na studeno s čerstvo upečeným domácim chlebom s nakladanými domácimi sladko - kyslými pikantnými uhorkami, s domácou čalamádou alebo s rôznou čerstvou sezónnou zeleninou. Masť s vypečenou šťavou šťavou z pekáča zlejeme do pohárov a ked vychladne a stuhne, natierame na domáci chlebík, doplníme pokrájanou cibuľou, je veľmi chutná a vhodná na olovrant s horúcim čajom. The post Pomaly pečené bravčové pliecko appeared first on Sefkuchari.sk.

prejsť na článok

Bravčové soté v zemiakovej placke

Fantastické bravčové soté v zemiakovej placke dobrá voľba na obed alebo na večeru. Bravčové soté v zemiakovej placke Bravčové soté v zemiakovej placke - fantastické bravčov

prejsť na článok

Pečené bravčové koleno

Pečené bravčové koleno Pečené bravčové koleno

prejsť na článok

Príprava OMES PATÉ v konvektomate FAGOR iKORE

Na domácu paštétu budeme potrebovať: Bravčové mäso najlepšie pliecko čo najmastnejšie alebo mastný orez koreňovú zeleninu petržlen, zeler, mrkva cesnak a cibuľu koreniny soľ, rasca, čierne korenie mleté smotanu min. 31 % Pri tvorbe

prejsť na článok

Pitie kávy a jej vplyv na ľudský organizmus

Ochrana pred niektorými druhmi rakoviny: Niekoľko štúdií naznačuje, že konzumácia kávy môže byť spojená s nižším rizikom niektorých druhov rakoviny, vrátane rakoviny pečene, hrubého čreva, konečníka a prsníka. Napríklad systematický prehľad z roku 2016, k

prejsť na článok

Skvelé pečené fašírky v rúre, babičkin rokmi overený recept

Čas prípravy: 20 minút Čas pečenia: 90 minút Počet porcií: 6 8 Ak neviete, čo na obed, pečené fašírky v rúre sú skvelá voľba ako si pripraviť niečo výživné a chutné. Pripravte si s nami pečené fašírky v rúre s ľubovoľnou prílohou podľa nášho overeného r

prejsť na článok