Prečo nechudneš, keď skoro nič neješ!?

Bože, to jak som pribrala? Toto nie. Musím schudnúť! A čo nás napadne ako prvé? Budem jesť menej. Vynechám raňajky, stačí mi káva. Obed posuniem ako sa dá, a na večeru. Na večeru?. načo večeru však chudnem! Ale nechápem prečo nechudnem keď skoro nič nejem! Ani ja som nechápala. Až poctivé zapisovanie do KT mi otvorilo oči. To, že skoro nič neješ, neznamená, že neprijímaš kalórie. Telo nie je hlúpe nepodlieha módnym trendom. Telo si prešlo dlhé obdobie evolúcie a vie čo má robiť. Prežiť! Teba sa nebude pýtať, len ti bude vysielať signály a ty nebudeš chudnúť. Teraz ti to v rýchlosti ukážem. Ale ak chceš moju hlbšiu úvahu prečítaj si Chudnutie je evolučná nevýhoda. Ako v skutočnosti skoro nič nejeme. Keďže sme nemali raňajky a obed nás čaká až okolo 14tej, niečo malé si predsa môžeme dopriať. Čo vlastne nám taká malá rýchla dávka, niečoho čo je po ruke,  ponúka? Pohodlie! Netreba to rezať, hriať nebodaj variť.  A o čo by nám pri chudnutí malo v prvom rade ísť? Predsa o akciu! Vezmime si  čokoládovú tyčinku,  a porovnáme ju s jednoduchým obloženým chlebom. Je  jasné  kde robíme chybu!  Totiž, pokiaľ by som zjedla aj 10 takých tyčiniek neprekročila by väčšina zo žien svoj denný príjem. Z pohľadu váhy, by sa nič zlé stalo. Pozrime sa na to ale bližšie! Zatiaľ čo energetický príjem je úplne rovnaký, žalúdok spracuje 33g tyčinky proti 110g riadneho jedla. Nemusím asi písať, čo nám teda dá väčší pocit hladu a skôr prinúti pýtať si ďalšie jedlo. Pozrime sa na výživové hodnoty týchto jedál: Z tyčinky máme sacharidy prevažne vo forme pridaných cukrov.  Na druhom mieste tuky z čoho viac ako polovicu nenasýtené mastné kyseliny, ktoré nie sú telu prospešné. Naproti tomu pri chlebe s vajcom a šunkou (poctivou, s vysokým obsahom mäsa) sú síce tiež najviac sacharidy ale nie dodané, a na päty im šliapu bielkoviny. Tiež nenasýtené mastné kyseliny sú skoro 3-násobne nižšie.  Na grafoch jasnejšie vidieť nevyváženosť  základných živín. Ak vymeníme tyčinku za chlieb a k tomu dodržíme kalorický deficit nie len schudneme, lebo to aj tak, ale :   pomôžete svalom. naše telo spracuje vyšší objem potravy, teda jeme viac vďaka bielkovinám a celkovo vyváženejšej strave máme pocit sýtosti Gratulujem! Odhalila si tajomstvo môjho sloganu  „Jedz! Lebo budeš tlustá“ Cieľom chudnutia nie je vynechať jedlo, alebo jesť poriadne. Kvalitne a čo najzdravšie vzhľadom na to, čo nám nechutí.  Taký dobrý koláčik nie je zlý. Zlým sa stane až vtedy, keď ho zjem napriek tomu, že už energiu z neho neminiem.  Lebo chudnúť sa dá len v kalorickom deficite. Ak to dodržíš, budeš chudnúť aj keby si celý denný jedla  len  sacharidy, alebo len tuky, alebo len  bielkoviny.  Rozdiel však bude v tom, ako schudneš. Či len z tukov, alebo  aj zo svalov. Je okolo toho celá veda.  Tu som to pre teba zhrnula. The post Prečo nechudneš, keď skoro nič neješ!? appeared first on Kamoška na chudnutie.

prejsť na článok

Stiahla som si kalorické tabuľky, a čo teraz.

Poradil ti niekto na chudnutie aplikáciu kalorické tabuľky, ale nič viac ti k tomu nepovedal? Vitaj na mojom blogu v ktorom sa snažím pomôcť schudnúť hlavne ženám po tridsiatke s pomocou sledovania príjmu práve s touto aplikáciou.

prejsť na článok

Prečo deti zaspávajú v aute?

Jazda autom sa často používa ako technika, ako prinútiť deti, aby zaspali. Prečo ale jazda autom podporuje spánok? Prečo deti zaspávajú v aute? Podľa Joanne Getsy, riaditeľky centra spánku Drexel University, odpoveď spočíva v kombinácii faktorov. Prečo de

prejsť na článok

VIDEOTEST: Cupra Formentor po facelifte. A skoro v základnej výbave.

Keď sa povie Cupra, ktoré auto sa vám vybaví ako prvé? Pamätníci asi povedia Leon. Ale Cupra ako značka? Jednoznačne Formentor. A niet sa čo čudovať. Ide o prvý samostatný model značky a Cupra z neho doteraz vyrobila takmer 350 tisíc kusov. Celkom dobré n

prejsť na článok

Prečo starneme a ako nemusíme?

Prečo starneme a ako spomalíme tento proces? Pochopením ... čítať viac The post Prečo starneme a ako nemusíme? first appeared on ionmagazin.

prejsť na článok

Prečo jedlý hmyz?

Kde všade vo svete sa konzumujú hmyzie produkty? Koľko druhov jedlého hmyzu poznáme? Prečo je jedlý hmyz potravina budúcnosti? Príspevok Prečo jedlý hmyz? je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok