Prírodné drevné štiepky

Drevné štiepky sú skvelý materiál a možností ich využitia je naozaj veľa. Požiadavky na kvalitu sa líšia od spôsobu použitia, rozdiely sú i vo veľkosti vyrobenej frakcie a obsahu kôry. Na trhu nájdete štiepky vhodné na mulčovanie, ktoré udržujú vlhkosť v pôde. Ďalej štiepky vhodné ako dekoratívny materiál v rámci výplne záhonov, či ako povrch detských ihrísk. Nájdu uplatnenie aj ako povrch trailových, či bežeckých chodníkov v rámci lesoparkov alebo prímestských lesov. Môžu tvoriť aj základ pre kompost, byť prímesou substrátov a samostatnou kapitolou je energetika. Čítať ďalej...

prejsť na článok

Drevená štiepka pre Muurikka Smoker

Drevo z jelše je vhodné pre údenie všetkých druhov pokrmov, a preto vám ku grilu prikladáme úvodný balíček 90 g jelšové štiepky. Na Slovensku je pre grilovanie veľmi obľúbené tiež drevo duba, buka a ovocných drevín, ako je jabloň či slivka. Medzi zaují

prejsť na článok

Prírodné hnojenie

V obchodoch kupujeme rôzne hnojivá na báze chémie. Vedeli ste ale, že hnojiť sa dá aj inak – prírodne? V záhradke totiž môžeme cielene vysádzať také rastliny, ktoré zvýšia kvalitu pôdy.

prejsť na článok

BIOPEL vyrába drevené brikety BIO

Spoločnosť BIOPEL, a. s. v týchto dňoch spúšťa vlastnú výrobu drevených brikiet a rozširuje tak ponuku vlastných výrobkov určených na vykurovanie. Drevné brikety sú čisté, suché a ekologické palivo pre vykurovanie domu, do kotlov aj krbov, a najlepšia náh

prejsť na článok

KVALITNE – PROFESIONÁLNE – EFEKTÍVNE

MFP stavebná doska – produkt výnimočných kvalít. Stavebná doska z drevnej štiepky pre základy podláh, ľahké priečky alebo aj ako súčasť zastrešení. Je na Vás, ako využijete jej vysokú odolnosť voči ohybu, tlaku, vlhkosti aj ohňu. Vďaka systému pero/drážka

prejsť na článok

Efektívne rozkúrenie kotla na drevo

Rozkúrenie kotla na drevo s drevnými uhlíkmi dosiahne rýchle rozhorenie Technológia v dnešnej dobe výrazne postúpila aj v tepelnej technike. V našom výskumnom centre, každý rok hľadáme cesty, ako inovovať všetky naše produkty

prejsť na článok