Drevo z jelše je vhodné pre údenie všetkých druhov pokrmov, a preto vám ku grilu prikladáme úvodný balíček 90 g jelšové štiepky. Na Slovensku je pre grilovanie veľmi obľúbené tiež drevo duba, buka a ovocných drevín, ako je jabloň či slivka. Medzi zaujímavosti patrí dubové drevo máčané vo víne. Každý druh dreva dodáva údenému pokrmu špecifickú arómu a je na vás vyskúšať a nájsť to najlepšie. Môžete sa inšpirovať v tabuľke nižšie, ktorá ponúka rôzne kombinácie dreva a pripravovaných pokrmov. Bez ohľadu na druh dreva je vždy dôležité používať iba zdravé a čisté drevo nikdy nie spráchnivené alebo plesnivé. Nielen druh dreva ale aj spôsob použitia ovplyvní chuť údeného pokrmu. Ak preferujete len jemnejšiu dymovú chuť, pridajte drevenú štiepku neskôr počas grilovania. Navlhčenú štiepku na tácku nasypte v tenkej vrstve, veľké množstvo drevené štiepky už od začiatku grilovanie, môže spôsobiť horkastú chuť.Pro docielenie viac aromatickej chuti, môžete tiež pridať v závere grilovanie na drevenú štiepku vetvičku borievky či rozmarínu, prípadne kocku cukru pre získanie zlatistej farby. JelšaBukŠvestkaDubČerešňaOrechJavorRybyKôrovceHydinaBravčovéHovädzieOvčieZverinaKlobásyZelenina The post Drevená štiepka pre Muurikka Smoker first appeared on Muurikka.
Grilovanie, smaženie alebo údenie v griloch a panviciach Muurikka je radosť. Aby sa však nestala zbytočná nehoda, dodržujte prosím pri práci niekoľko základných pravidiel. GrilyGrilovacie panvice Tipy pre gril Muurikka Smoker Grilujte vždy vonku, n
prejsť na článokPrečítajte si, ako bol s Muurikka Smoker spokojný jeden z najuznávanejších českých blogerov píšucich o jedle Martin Kuciel alias pán Cuketka. Gril vyskúšal skutočne dôkladne. Neuspokojil sa s klasickým využitím, na prípravu rôznych druhov mäsa alebo zelen
prejsť na článokVážení zákazníci, snažíme sa vám poskytnúť maximum informácií k ponúkanému tovaru aj k podmienkam nákupu. Napriek tomu sa môže stať, že sme niečo zabudli. Neváhajte nás prosím kontaktovať e-mailom s akýmkoľvek dotazom. Na tejto stránke nájdete odpovede na
prejsť na článokS grilom Muurikka Smoker môžete grilovať, údiť alebo piecť mäso, klobásy, ryby, zeleninu alebo napríklad chleba. Každý pokrm vyžaduje rôznu dobu prípravy. Doba prípravy je závislá nielen od druhu pokrmu, ale aj na jeho veľkosti, konzistencii, obsahu tuku
prejsť na článokNie každý má voľný stôl alebo vyvýšenú poličku, na ktorú si môže svoju elektrickú udiareň umiestniť. Pre tých z Vás, ktorí túto situáciu riešite, sme naskladnili stolíky pre udiarne Borniak a Bradley, vďaka ktorým bude Vaša elektrická udiareň v ideálnej v
prejsť na článok