Na prípravu budeme potrebovať : Piškót6 vajec250 g práškového cukru100 ml repkového oleja125 ml vody (je možné zameniť za 125 ml plnotučného mlieka)300 g polohrubej múky9 g prášku do pečivaštipka soli Punč200 ml Vína z čiernych ríbezlí Pereg100 ml kvalitného malinového sirupu200 ml pomarančovej šťavyšťava a kôra z 1 citrónu125 g malín (môžu byť aj mrazené)40 ml rumu2 celé škorice4 klinčeky Poleva150 g práškového cukru1 -2 PL punču10 ml šťavy z citrónuna dokončenie 220 g malinového džemu a čerstvé maliny Postup Piškót:Vo väčšej mise rozšľahajte pomocou mixéru vajíčka do peny. Potom pridajte cukor a znovu vyšľahajte.Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne pridajte olej aj vodu.Nakoniec pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a len pomocou stierky premiešajte, aby ste nestratili objem.Formu s rozmerom cca 40 x 30 cm vystlite na spodku papierom na pečenie, cesto prelejte do formy a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 25 minút. Punč:V hrnci zmiešajte všetky suroviny okrem rumu a varte tesne pod bod varu.Potom punč preceďte, maliny prepasírujte a do mierne vychladnutého punču pridajte rum. Odložte z neho časť na polevu. Dokončenie: Korpus opatrne vyberte z formy, oddelte od papiera na pečenie a nakrájajte na 3 cca 10 cm široké pásy. Položte jeden bočný pás (ten s okrajom) na servírovaciu dosku spodnou stranou dole a potrite tenkou vrstvou džemu. Položte naň stredný pás, jemne zatlačte a opatrne polievajte punčom. Vždy po troche počkajte, kým sa punč vsaje. Opatrne polejte aj okraje tak, aby bol punč všade rovnomerne. Potom dajte na korpus opäť vrstvu džemu a posledný pás cesta. Punčový rez prikryte alobalom a zaťažte napríklad balíkom ryže alebo múky, a dajte odpočinúť do chladničky ideálne cez noc. Na druhý deň punčový rez vyberte, rovnomerne zrežte okraje. Práškový cukor preosejte, pridajte citrónovú šťavu a premiešajte. Nakoniec pridajte najprv 1 PL punču, premiešajte, a ak bude poleva síce hustá, ale tekutá, polejte ňou opatrne koláč. Keď je dosť hustá, zostane pekne na povrchu a nestečie. Ak by bolo treba, pridajte ešte 1 PL punču. Polevu potom nechajte zaschnúť, a môžete krájať rezy. Za recept ďakujeme LaPetit Príspevok Punčové rezy je zobrazený ako prvý na Pereg.sk.
Maková, tvarohová a lekvárová plnka. Vhodné do buchiet, závinov ale aj na rezy.
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Jemné rezy s citrónovou príchuťou. Ingrediencie: 120 g cukru 5 žĺtkov 50 g lieskových orieškov 50 g hrubej múky sneh z 5 bielkov kypriaci prášok citrónová kôra Plnka: 200 ml mlieka 2 žĺtky 2 lyžice hl
prejsť na článokČas prípravy: 25 minút Čas pečenia: 20 minút Počet porcií: 20 kociek Keď už neviete čo s úrodou jabĺk, vyskúšajte luxusné jablkové rezy so šľahačkou. Hodia sa ako dezert k nedeľnej káve alebo ako sladký rez pre návštevu. Skvelé spojenie šťavnatých ja
prejsť na článokVarenie – Príprava jedál Pošírovanie je spôsob varenia pri nižšej teplote okolo 80°C. Voda nesmie vrieť, na hladine pozorujeme len slabo badateľný pohyb. Využíva sa v prípade krehkých druhov potravín, ako sú napríklad ryby. Ich tkanivo by sa pri vyššej t
prejsť na článokV dnešnej dobe podliehajú či už ženy, ale aj muži veľkému tlaku na ich fyzický ,,zovňajšok“. Krásne plné poprsie, vyhladená tvár bez vrások, menší subtílny nos a tak ďalej. Všetky tieto ,,ideály krásy“ viedli za posledné roky k nárastu plastických chirur