Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Jemné rezy s citrónovou príchuťou. Ingrediencie: 120 g cukru 5 žĺtkov 50 g lieskových orieškov 50 g hrubej múky sneh z 5 bielkov kypriaci prášok citrónová kôra Plnka: 200 ml mlieka 2 žĺtky 2 lyžice hladkej múky 50 g cukru 200 g masla 150 g cukru 3 lyžice šťavy z citróna citrónová kôra Príprava: Polovicu cukru dobre vymiešame so žĺtkami a citrónovou kôrou do zhustnutia. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme druhú polovicu cukru. Zľahka zmiešame s vyšľahanými žĺtkami, pomletými orieškami a múkou, do ktorej sme zamiešali malé množstvo kypriaceho prášku. Cesto rozotrieme na dobre vymastený a hrubou múkou vysypaný plech na hrúbku asi 2 cm a upečieme. Upečený a vychladnutý plát prekrojíme na šírku budúcich rezov. Diely potom prekrojíme pozdĺž na tri diely. Prvý diel potrieme vrstvou plnky, rovnako druhý diel, ktorý napokon prikryjeme tretím plátom. Boky a vrch múčnika môžeme tiež potrieť plnkou a navrch prípadne pridať citrónovú polevu. Plnka: Z mlieka, hladkej múky, žĺtkov a cukru uvaríme hustý krém, ktorý necháme vyhladnúť. Maslo vymiešame, po častiach pridávame vychladnutý lrém, šťavu z citróna a strúhanú citrónovú kôru. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Maková, tvarohová a lekvárová plnka. Vhodné do buchiet, závinov ale aj na rezy.
Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo a podávala som lososa s opečenými zemiakovým plátkami a jednoduchým šalátom z baby špenátu.
prejsť na článokNa prípravu budeme potrebovať : Piškót6 vajec250 g práškového cukru100 ml repkového oleja125 ml vody (je možné zameniť za 125 ml plnotučného mlieka)300 g polohrubej múky9 g prášku d
prejsť na článokČas prípravy: 25 minút Čas pečenia: 20 minút Počet porcií: 20 kociek Keď už neviete čo s úrodou jabĺk, vyskúšajte luxusné jablkové rezy so šľahačkou. Hodia sa ako dezert k nedeľnej káve alebo ako sladký rez pre návštevu. Skvelé spojenie šťavnatých ja
prejsť na článokVarenie – Príprava jedál Pošírovanie je spôsob varenia pri nižšej teplote okolo 80°C. Voda nesmie vrieť, na hladine pozorujeme len slabo badateľný pohyb. Využíva sa v prípade krehkých druhov potravín, ako sú napríklad ryby. Ich tkanivo by sa pri vyššej t
prejsť na článok