Ingrediencie #gap-1541341050 { padding-top: 40px; } Bešamel omáčku 500ml mlieko 100g maslo 82% 100g hladkej múky soľ muškátový oriešok Mäsový základ 500g mletého mäsa 1 konzerva rajčín 1 cibuľa 50ml oleja bazalka soľ Ďalšie suroviny 2 baklažány morská soľ 60 minút / stredná obtiažnosť #col-2131615388 > .col-inner { padding: 50px 0px 10px 0px; margin: 0px 0px -10px 0px; } #section_211943418 { padding-top: 60px; padding-bottom: 60px; background-color: #273647; } #section_211943418 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #section_211943418 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } #text-box-765786066 { width: 60%; } #text-box-765786066 .text-box-content { font-size: 100%; } @media (min-width:550px) { #text-box-765786066 { width: 60%; } } #banner-898010008 { padding-top: 360px; } #banner-898010008 .bg.bg-loaded { background-image: url(https://freshsnack.sk/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20200930_152821-01-768x1024.jpeg); } #banner-898010008 .bg { background-position: 40% 44%; } #banner-898010008 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-898010008 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } @media (min-width:550px) { #banner-898010008 { padding-top: 500px; } } nasolíme baklažán V prvom kroku si krájame baklažán na 0,5cm plátky, rozložíme ich a poriadne z oboch strán nasolíme. Počkáme asi 30 minút a papierovou servítkou ich poriadne poutierame. Následne ich poriadne vymačkáme. #text-box-590065691 { width: 60%; } #text-box-590065691 .text-box-content { font-size: 100%; } #banner-1339169219 { padding-top: 500px; background-color: rgb(255,255,255); } #banner-1339169219 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-1339169219 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } Pripravíme si mäso Nakrájame 1 cibuľu a necháme ju zatiahnuť na oleji. Následne pridáme mleté mäso, my sme použili bravčové. Osolíme ho, okoreníme a necháme poriadne zatiahnuť. #text-box-963405884 { width: 60%; } #text-box-963405884 .text-box-content { font-size: 100%; } #banner-87567495 { padding-top: 500px; background-color: rgb(255,255,255); } #banner-87567495 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-87567495 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } #text-box-437936377 { width: 60%; } #text-box-437936377 .text-box-content { font-size: 100%; } @media (min-width:550px) { #text-box-437936377 { width: 60%; } } #banner-1198254684 { padding-top: 360px; } #banner-1198254684 .bg.bg-loaded { background-image: url(https://freshsnack.sk/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20200930_170744-01-768x1024.jpeg); } #banner-1198254684 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-1198254684 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } @media (min-width:550px) { #banner-1198254684 { padding-top: 500px; } } #text-box-1997419401 { width: 60%; } #text-box-1997419401 .text-box-content { font-size: 100%; } @media (min-width:550px) { #text-box-1997419401 { width: 60%; } } #banner-1989188080 { padding-top: 360px; } #banner-1989188080 .bg.bg-loaded { background-image: url(https://freshsnack.sk/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20200930_171654-01-768x1024.jpeg); } #banner-1989188080 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-1989188080 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } @media (min-width:550px) { #banner-1989188080 { padding-top: 500px; } } Pridáme rajčinovú omáčku Do orestovaného mäsa pridáme omáčku z rajčín. Zakryjeme hrniec a necháme mäso s omáčkou dusiť aspoň 20 minút. V prípade ak je to veľmi husté, môžeme doriediť 100ml vodou a nechať trošku podusiť. #text-box-1090471603 { width: 60%; } #text-box-1090471603 .text-box-content { font-size: 100%; } #banner-503365840 { padding-top: 500px; background-color: rgb(255,255,255); } #banner-503365840 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-503365840 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } Niet nad dobrý bešamel Kým sa mäso s omáčkou dusí, pripravíme si bešamel. Na panvici necháme roztopiť maslo. Do roztopeného masla pridáme hladkú múku a necháme ju za stáleho miešania jemne opiecť. Následne pridáme mlieko a muškátový oriešok (1 lyžička) a za stáleho miešame pripravíme výbornú omáčku. Ak je príliš hustá doriedime vodou. #text-box-1515064077 { width: 60%; } #text-box-1515064077 .text-box-content { font-size: 100%; } #banner-1402000246 { padding-top: 500px; background-color: rgb(255,255,255); } #banner-1402000246 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-1402000246 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } #text-box-163866571 { width: 60%; } #text-box-163866571 .text-box-content { font-size: 100%; } @media (min-width:550px) { #text-box-163866571 { width: 60%; } } #banner-1050613529 { padding-top: 360px; } #banner-1050613529 .bg.bg-loaded { background-image: url(https://freshsnack.sk/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20200930_171142-01-768x1024.jpeg); } #banner-1050613529 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-1050613529 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } @media (min-width:550px) { #banner-1050613529 { padding-top: 500px; } } #text-box-1544052754 { width: 60%; } #text-box-1544052754 .text-box-content { font-size: 100%; } @media (min-width:550px) { #text-box-1544052754 { width: 60%; } } #banner-847112795 { padding-top: 360px; } #banner-847112795 .bg.bg-loaded { background-image: url(https://freshsnack.sk/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20200930_172323-01-768x1024.jpeg); } #banner-847112795 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-847112795 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } @media (min-width:550px) { #banner-847112795 { padding-top: 500px; } } navrstvíme do pekáča Postupne poprekladáme jednotlivé vrstvy. Baklažán, mleté mäso a bešamel. Na vrch posypeme syrom a dáme do rúry. Rúru predhrejeme na 180C a pečemie asi 30 minút. #text-box-1824244213 { width: 60%; } #text-box-1824244213 .text-box-content { font-size: 100%; } #banner-391785119 { padding-top: 500px; background-color: rgb(255,255,255); } #banner-391785119 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-391785119 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } servírovanie Je čas pochutnať si. Ideálne servírovať so zemiakovou kašou alebo dobrou najlepšie teplou ciabatou. Pre výraznejšiu syrovú chuť, môžete na záver posypať parmezánom, však syrom sa nikdy nešetrí. Dobrú chuť #text-box-545490037 { width: 60%; } #text-box-545490037 .text-box-content { font-size: 100%; } #banner-832173242 { padding-top: 500px; background-color: rgb(255,255,255); } #banner-832173242 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-832173242 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } #text-box-131399531 { width: 60%; } #text-box-131399531 .text-box-content { font-size: 100%; } @media (min-width:550px) { #text-box-131399531 { width: 60%; } } #banner-2054594560 { padding-top: 360px; } #banner-2054594560 .bg.bg-loaded { background-image: url(https://freshsnack.sk/wp-content/uploads/2020/10/IMG_20200930_182815-01-768x1024.jpeg); } #banner-2054594560 .ux-shape-divider--top svg { height: 150px; --divider-top-width: 100%; } #banner-2054594560 .ux-shape-divider--bottom svg { height: 150px; --divider-width: 100%; } @media (min-width:550px) { #banner-2054594560 { padding-top: 500px; } } Príspevok RECEPT: Balkánska musaka zobrazený najskôr FRESH SNACK.
Aj takto vyzeralo naše víkendové pečenie ???Recept je mimoriadne jednoduchý, zaberie len 10 minút. A koláčik je zaujímavý, chutný a hlavne zdravý ??? INGREDIENCIE NA RECEPT: 3 jabĺčka 200 mletého maku 1bal. kypriaceho prášku 1 PL chia semiačok 2 vaj
prejsť na článokPripravili sme pre Vás skvelý recept na zeleninové muffiny. Ingrediencie: prosciutto vajíčka brokolica paradajky farebná paprika mrkva krabie tyčinky parmezán korenie (soľ, čierne korenie) Postup: Do formy na muffiny postupne pridávame prosciutto
prejsť na článokRECEPT Ingrediencie: 1/2 pohár hnedý trstinový cukor 1vajicko 2 poháre špaldovej múky 1 pohár mlieka 1/2 pohár kokosového oleja 1 bal. kypriaci prášok 2 PL agáve sirup Postup: Všetky suroviny spolu dobre vymiešame na hladké cesto. Podľa chuti môžem
prejsť na článokPripravili sme pre Vás recept na fit panna cottu. Dobrú chuť. RECEPT: Ingrediencie: 250 g mascarpone 250 g nízkotučný tvaroh 150 g biely grécky jogurt 0,5 l nízkotučné mlieko 1 bal. vanilkový puding 1 bal. želatína 3 PL med 60 g vanilkový proteí
prejsť na článokPripravili sem si pre Vás recept na CHEESECAKE S ČIERNYMI RÍBEZĽAMI. Je to koláčik, na ktorom si určite veľmi radi pochutíte a čo je hlavné, bez výčitiek. Na rozdiel od klasických receptov na cheesecake sme zredukovali sacharidy aj tuky. Chuť to však nezm
prejsť na článok