Reflexná terapia chodidiel

Reflexná masáž chodidiel je jedna z najúčinnejších metód alternatívnej medicíny, ktorá vychádza z poznatku, že všetky zakončenia ľudského tela vyúsťujú do reflexných plôšok, ktoré zodpovedajú príslušným orgánom alebo oblastiam tela. Tlačením a trením bodov na chodidle, ale aj na jeho priehlavkovej časti a v okolí členkov je možné veľmi spoľahlivo nájsť problémové miesta na ľudskom tele, pretože vtedy reflexné body reagujú bolestivo. Postupným masírovaním bolesť ustúpi a pozitívny účinok sa dostaví okamžite, čo má veľký význam pri rôznych bolestiach alebo akútnych problémoch. Reflexnou masážou chodidiel sa vracia stratená telesná aj duševná rovnováha, posilňuje sa imunitný, tráviaci, vylučovací, dýchací, nervový a lymfatický systém. Je to možno ťažko uveriteľné, pretože našim chodidlám nevenujeme patričnú pozornosť, no naozaj odzrkadľujú určitú časť tela. Všetko so všetkým totiž súvisí, pretože ľudské telo nie je len skladačka pozliepaná z neznámych fragmentov, práve naopak, sú to malé časti mozaiky, ktoré vytvárajú fresku. Na každom chodidle máme asi sedemdesiat tisíc nervových zakončení a pri tlaku na ne ovplyvňujeme celé telo. Jednotlivé oblasti majú určitý vzťah ku konkrétnej časti nášho tela. Schválne: viete, ako vzniká choroba? Tak, že sa niektorý energetický kanál zablokuje, a to danú oblasť tela poškodí. Nasledujú nepríjemné symptómy, s ktorými skúsenosť už máte. Práve masážou chodidiel sa dosiahne odbúranie tejto blokády, aby mohla energia voľne prúdiť a kolovať naším telom. Kedy je reflexná masáž vhodná? Pri migrénach (bolestiach hlavy) – hlavnými príčinami migrény býva zablokovaná krčná chrbtica, disfunkcie žlčníka alebo pečene. Pri bolestiach chrbta a platničiek – problémy s platničkami väčšinou súvisia s oslabením obličiek. Pri bolestiach kĺbov – hlavnou príčinou bolestí kĺbov býva oslabenie obličiek, hromadenie odpadových látok v tele, nadváha a zlé stravovacie návyky. Pri skolióze – okrem reflexnej masáže je vhodné cvičenie na uvoľnenie, pretiahnutie a posilnenie svalstva, napr. joga. Pri alergiách – príčina alergií väčšinou spočíva v orgánovom trojuholníku obličky-pľúca-slezina. Pri detoxikácii. Pri problémoch s vnútornými orgánmi a s imunitou. Zlepšuje krvný obeh a znižuje krvný tlak. Stimuluje lymfatický systém vo vašom tele, čo ma za následok zrýchlenie a zlepšenie bunkovej obnovy. Pomáha pri depresii a úzkostných stavoch, zlepšuje kvalitu spánku. Pomáha pri problémoch s prostatou, u žien s menštruačnými ťažkosťami. The post Reflexná terapia chodidiel appeared first on Elea.

prejsť na článok

Reflexná masáž

Od iných typov masáži sa líši tým, že ovplyvňuje predovšetkým nervovú sústavu. Vychádza z toho, že jednotlivé tkanivá ľudského organizmu sú vzájomne prepojené nervovými vláknami a so zapojením mozgovej kôry nastanú rôzne reflexné účinky. Podráždenie rece

prejsť na článok

Art terapia: Mozaika duše

Príspevok Art terapia: Mozaika duše je zobrazený ako prvý na BeStyle.

prejsť na článok

O terapii zameranej na riešenie

Terapia zameraná na riešenie (SFT) alebo Krátka terapia zameraná na riešenie (SFBT): Terapeutický prístup, ktorý založil Steve de Shazer a Insoo Kim Berg koncom 70. rokov 20. storočia. Tento prístup je jedným z mála, ktorý nezačal ako teoretický model,

prejsť na článok

Bachova kvetová terapia pre budúce mamičky

Tehotenstvo - je pre ženu veľkou zmenou nielen fyzickou, ale i psychickou. Bachove esencie pomáhajú zvládnuť negatívne pocity a prežiť toto obdobie v harmónii, čo je veľmi dôležité pre matku aj dieťatko.

prejsť na článok

Ušné sviečky a ich použitie

Ušné sviečky sa ako tradičná terapia používali už starovekými Grékmi. Popularizované však boli indiánskym kmeňom z dnešnej oblasti USA. Ten ich používal na harmonizáciu, očistenie, no nemenej počas liečebných rituálov a obradov.

prejsť na článok