Vychutnávajte si kúsok bábovky s kávičkou. Konzistencia cesta je hutná kvôli hrubej múke, chuť sýta vďaka smotane, orechom a čokoláde. Bábovka je osviežená citrónom a pomaračom. SviatoČNÁ BáBOVKA s citrónovo - pomarnČovÝM NáDYCHOM Veeeeľmi dlho, viac ako rok som si robila zálusk na novú formu na bábovku. Špekulovala som, ktorý tvar vyberiem. Nevedela som sa rozhodnúť. Všetky sú tak krásne od Bonami. Však pozrite. Množstvo 16 porciÍ Príprava 20 minút Varenie/pečenie 60 minút Čas celkovo 90 minút POTREBUJEME Cesto 420 g hrubej múky240 g cukru125 g masla250 ml smotany na šlahanie5 vajec60 g čokolády horkej čokolády50 g pomletých vlašských orechovcitrón použijeme aj kôru1 pomaranč1 ČL sušenej pomarančovej kôry1 balíček prášku do pečiva ĎALEJ POTREBUJEME formu na pečenie bávky, môj typ je táto od Bonami maslo na potretie formyhrubú múku na posypanie formy POSTUP Maslo necháme vychladnúť na izbovú teplotu, pokrájame na kocky, zmiešame s cukrom a čerstvo postrúhanou citrónovu kôrou, miešame ručným šlahačom.Prídáme postupne po jednom žĺtky a miešame dopenista.Vlejeme smotanu, pridáme hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, cesto premiešame. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný sneh.Formu na bábovku potrieme maslom a posypeme hrubou múkou.Cesto rozdelíme na tri časti, prvú vlejeme na dno bábovkovej formy.Do druhej časti vmiešame postrúhanú čokoládu a rozotrieme na prvú vrstvu cesta.Do tretej časti zmiešame šťavu z pomaranča, 1 PL citrónovej šťavy, sušenú kôru z pomaranča, orechy a rozotrieme na druhé cesto.Vidličku vložíme do cesta a krúživým pohybom premiešame cesto po celom obvode.Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 60 minút.Bábovku po upečení necháme vychadnúť vo forme a vyklopíme. TIP bábovku môžeme poliať roztopenou čokoládou a posypať pomletými orechami alebo nasekanými pistáciámi. Recept vznikol v spolupráci s Bonami The post SVIATOČNÁ BÁBOVKA S CITRÓNOVO POMARANČOVÝM NÁDYCHOM appeared first on .
Príchuť KLASIK je dokonalým výberom pre milovníkov tradičnej, domácej chuti, kde každé sústo odráža klasickú majstrovskú prípravu. Na druhej strane, BARBEQUE kurča je ideálne pre tých, ktorí preferujú bohatú a intenzívnu chuť s jemným nádychom dymu a slad
prejsť na článokVažení milovníci grilovaných kurčiat PiPi GRILL! V marci, mesiaci kníh, máme pre vás viacero prekvapení. Nie, knihy to zatiaľ nebudú (ale v budúcnosti, ktohovie?:-)) Prvá novinka, ktorú pre vás pripravujeme je nová príchuť grilovaného kurčaťa: medovo-p
prejsť na článokBolesť chrbtice je problém, ktorý trápi veľkú časť populácie. Pri boji s ňou je dôležité držať sa viacerých zásad. Spomeňme napríklad správne držanie tela, správne sedenie alebo dostatok pohybu. Najdôležitejšia vec je ale pravidelné cvičenie. V dnešnom čl
prejsť na článokUž po stáročia ľudstvo využíva byliny ako čisto prírodné alternatívy pri liečbe rôznych ochorení či na podporu zdravia.Dnes populácia užíva až 126 druhov bylín vo forme čajov či tinktúr, avšak iba 28 z nich sú v tehotenstve bezpečné.Preto čítajte ďalej, a
prejsť na článok